Regija
OŠ EUGENA KUMIČIĆA SLATINA

Roditelji stvaraju opasne
situacije za djecu, policija
će zaustavljati sva vozila
Objavljeno 11. siječnja, 2019.

Osnovna škola Eugena Kumičića na svojoj web-stranici objavila je obavijest kojom ravnateljica škole Božica Majhen moli roditelje da prilikom dovoženja svoje djece u školu automobilima ne ulaze na školsko parkiralište jer ono je namijenjeno zaposlenicima škole, školskim autobusima i dostavnim vozilima.

"Poštovani roditelji, godinama u našoj školi postoji problem parkirališta i gužve na njemu. Rješavali smo problem na različite načine: postavili smo prometni znak da na parkiralište mogu dolaziti samo djelatnici škole, autobusi koji dovoze i odvoze učenike putnike i dostavna vozila, naši domari su regulirali promet, molili smo vas da ne dovozite svoju djecu na školsko parkiralište, da im dopustite da naprave nekoliko koraka, jer na taj način ćete pomoći svom djetetu i nećete ugrožavati živote ostalih učenika naše škole, koji su također nečija djeca. Ništa od ovog nije urodilo plodom, svakodnevno se susrećemo sa situacijom da su nam učenici u opasnosti. Naši učenici su vaša djeca, a vi stvarate opasne situacije.

S ciljem zaštite naših učenika, od početka drugog polugodišta, dakle od 14. siječnja, djelatnici Policijske postaje zaustavljat će sva vozila na ulasku u dvorište škole, osim djelatnika škole i autobusa za učenike putnike, i upozoriti na poštivanje postavljenog prometnog znaka, kao i informirati o kazni za one koji se ne pridržavaju. Kako se ne bi dovodili u neugodnu situaciju, molimo vas za razumijevanje,“ stoji u obavijesti ravnateljice Majhen roditeljima.

Budući da se parkiralište nalazi između javne ceste i škole, roditelji smatraju da mogu slobodno ući i zadržati se minutu-dvije dok dijete izađe iz automobila. U obavijesti, međutim, nije navedeno da se škola svakodnevno susreće s nizom negodovanja roditelja čija djeca pješice dolaze u školu. Ta su djeca često su prisiljena između automobila tražiti prolaz da priđu školskoj zgradi, a roditelji koji svoju djecu dovoze automobilima često paze samo na svoje dijete, kao da ostala djeca nisu važna.

– Mi ne želimo određivati kako će naši učenici dolaziti u školu i ne branimo roditeljima da dovoze svoju djecu automobilima ako to žele i ako im to odgovara. Naša je dužnost, međutim, jednako brinuti o svim učenicima škole. Neposredno prije prolaza prema školskom parkiralištu nalaze se dva velika parkirališta, kod župne crkve bl. Ivana Merza i kod trgovačkog centra Plodine, od kojih djeci ostaje stotinjak metara da prepješače do škole. Ako je riječ o učenicima prvih razreda, roditelji ih mogu prevesti preko ceste na pješačku stazu, a dalje mogu bez opasnosti i sami do škole - pojasnila je ravnateljica Majhen.
Petar Žarković
Moguće i kazne
Od početka drugog polugodišta policija će upozoravati roditelje da ne mogu svojim automobilima na školsko parkiralište jer time krše zabranu određenu prometnim znakom, a vozače koji već imaju opomenu čeka i kazna.

– Znamo da će biti negodovanja, ali nama je sigurnost djece, svih naših učenika, ipak najvažnija - kaže ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike