Osijek
EUROWINGS POČEO PRODAJU KARATA

Iz Osijeka izravni letovi u Stuttgart i Köln
Objavljeno 11. siječnja, 2019.

Zrakoplovna kompanija Eurowings (nekadašnji Germanwings) počela je prodaju karata za ljetnu sezonu. Osim direktnih linija za Stuttgart i Köln (Bonn), moguća je i kupnja karata za one-stop destinacije iz Osijeka, kojih će biti čak 27.

Do navedenih njemačkih destinacija moći će se putovati već od 30 eura. Veza sa Stuttgartom kreće krajem ožujka, kada je i početak ljetne sezone letenja, i trajat će do kraja listopada, a veza s Kölnom krenut će 2. lipnja.

- U ljetnoj sezoni imat ćemo Stuttgart s dvije rotacije tjedno (povratni letovi), utorkom i nedjeljom, u istim terminima kao i prošle godine. Isto toliko rotacija imat će i veza s Kölnom, koja je prošle godine krenula 11. srpnja, a ove godine kreće mjesec dana ranije, 2. lipnja, a prometovat će četvrtkom i nedjeljom - rekao nam je direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić.

- Letovi za Köln ove će godine biti u boljim terminima, do sada je to bio ponoćni termin, a sada će letovi u četvrtak biti na rasporedu u 22.05 sati, a u nedjelju će biti u prijepodnevnim satima - dodaje Forgić.

Osim za putnike koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, a u Njemačkoj je, poznato je, veliki broj Slavonaca, direktna povezanost s ovim gradovima stvara i nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji. Važno je naglasiti da uvođenjem linija za Stuttgart i Köln putnici iz Osijeka imaju mogućnost za povezivanje s čak 27 destinacija u Europi: Atenom, Barcelonom, Berlinom (Tegel), Bremenom, Brindisijem, Bruxellesom, Budimpeštom, Cagliarijem, Dresdenom, Dusseldorfom, Farom, Hamburgom, Hanoverom, Leipzigom (Halle), Londonom (Heathrow i Stansted), Milanom (Malpensa), Münchenom, Napuljem, Palma de Mallorcom, Pisom, Rimom (Fiumicino), Sarajevom, Valencijom, Venecijom (Marco Polo), Bečom i Zürichom.

Od nabrojenih destinacija u njih sedam putovat će se preko Kölna (Dresden, Hamburg, London-Stansted, Mallorca, Venecija, Zürich), a u ostatak preko aerodroma u Stuttgartu.
I. Alilović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana