Osijek
FRANCUSKA ALIJANSA ORGANIZIRALA CJELODNEVNI ZIMSKI BORAVAK

Školarci uče francuski, slikaju i snimaju film
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
"Zima s Franom", naziv je jednotjednog edukacijskog programa namijenjenog školarcima od 7 do 12 godina koji provodi Francuska alijansa Osijek zajedno s partnerima, Muzejem likovnih umjetnosti i Kinematografima Osijek.

Kako nam je rekla voditeljica Francuske Alijanse - Alliance Français Osijek Nada Jovanović, riječ je o cjelodnevnom zimskom boravku namijenjenog učenicima nižih razreda osnovne škole. Djeca svakoga dana imaju četiri radionice, dvije užine i topli obrok, odnosno ručak. Svako jutro mali polaznici ovog svojevrsnog zimskog kampa počinju tjelovežbom koju predvodi stručna osoba. Ovaj program uključuje i dva školska sata francuskog jezika. Jovanović dodaje kako se likovna radionica provodi u suradnji s muzejskim pedagozima u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, a nakon ručka, u prostorijama Kina Uranija provodi se filmska radionica u sklopu koje djeca sama osmišljavaju i snimaju svoje kratkometražne filmove, uključujući i pisanje scenarija, izradu scenografije i kreiranja koreografije. Za potrebe ove radionice angažiran je profesionalni snimatelj koji radi s djecom i naposljetku snimljeni materijal montira.

Razgovarali smo s djevojčicom Dunjom Vuzem (10) i dječakom Gustavom Stipeševićem (9) koji su nam potvrdili kako se raduju učenju novih stvari i druženju s vršnjacima, a za francuski jezik kažu da nije težak. D.C.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike