TvObzor
HTV3 ZAPOČINJE FILMSKE MARATONE SUBOTOM

"Od sumraka do zore" - prvi posvećen Ivi Gregureviću
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Maraton otvara emisija ‘’Kokice’’ u 18 sati, a zatim slijedi niz filmskih naslova koji su isprepleteni emisijom Posebni dodaci u kojoj će gostovati filmski kritičari, redatelji, glumci i filmski stručnjaci

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na svom Trećem programu od 12. siječnja 2019. počinje s filmskim maratonima subotom “Od sumraka do zore”. Maraton otvara emisija “Kokice” u 18 sati, a zatim slijedi niz filmskih naslova koji su isprepleteni emisijom “Posebni dodaci” u kojoj će gostovati filmski kritičari, redatelji, glumci i filmski stručnjaci.

Prvi filmski maraton subotom posvećen je Ivi Gregureviću. Počinje s emisijom “Kokice” u 18 sati, slijede dvije filmske domaće poslastice, u 18.25 “Tri muškarca Melite Žganjer”, zatim “Što je muškarac bez brkova”, nakon čega slijedi prvi dio emisije “Posebni dodaci”. U 22.20 HRT prikazuje “Što je Iva snimila 21. listopada, 2013.”, a potom se vraćamo u studio Posebnih dodataka. Iza ponoći film “Ćaća” uvodi nas u treći dio emisije Posebni dodaci, a maraton se do ranih jutarnjih sati nastavlja filmovima “Metastaze” i “Kad mrtvi zapjevaju”.

Dean Šoša, filmski urednik, ostavlja za iznenađenje izbor gostiju, no otkriva nam što nas čeka: “U prvom filmskom maratonu i prvim maratonskim Posebnim dodacima, o Ivi Gregureviću govorit će dvije postave gostiju - u jednoj su naši ugledni filmolozi i kritičari, a u drugoj redatelji čije je filmove obilježio. Najviše će, vjerujemo, ipak govoriti filmovi koje - dobrim dijelom zahvaljujući Gregureviću - možemo stalno gledati iznova.”

Vlatka Kolarović, urednica Programskog kanala HTV 3, sa zadovoljstvom najavljuje: “Odlučili smo se za subotu, iako HRT nudi obilje dobrog i kvalitetnog programa svaki dan, na svim svojim kanalima, no na HTV 3 od sada subota je rezervirana za pravu filmsku poslasticu, publika može biti sigurna da će od 18 sati do ranih jutarnjih sati uvijek pronaći pet dobrih filmova koje ćemo vezati ili uz najveća redateljska ostvarenja, poput Carpentera, ili pak ciklusi posvećeni Oscarima uoči same dodjele, ZagrebDoxu, Animafestu, ali i tematski – primjerice ‘privatni negativci, a fantastični umjetnici’ poput Kevina Spaceyja… a sve to u duhu pokojnoga Ante Peterlića, što je adut HRT-a, jer imamo i znanje i bogatu arhivu i što je najvažnije: publiku! Publici preostaje još samo nabaviti: kokice”

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike