TvObzor
TURNEJA U POVODU DVADESETE OBLJETNICE BENDA

Japanske post rock-legende Mono vraćaju se u Zagreb
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Mono su na poziv Roberta Smitha iz grupe The Cure svirali na Meldown Festivalu u lipnju prošle godine, a ovoga travnja bit će headlineri Roadburn festivala u Nizozemskoj na kojem će svirati i naši Seven That Spells

Japanske post rock-legende Mono vraćaju se u Zagreb 25. travnja. Na turneji kojom obilježavaju 20 godina benda i promoviraju novi album “Nowhere Now Here”, nastupit će u klubu Močvara praćeni grupom Arabrot i čelisticom Jo Quail.

Veza i sukob tame i svijetla jedna je od univerzalnih glazbenih tema, a malo je koji bend u proteklih nekoliko desetljeća istraživao taj odnos upornije i efektnije od japanskog Mona. U deset albuma tijekom 20 godina Mono su uvjerljivo spajali najtiše i najkaotičnije dijelove života u svojoj glazbi. Instrumentalna paleta započeta 1999. klasičnom rock-postavom gitara – bas – bubnjevi do danas je evoluirala do upotrebe čak 30 različitih instrumenata, da bi na nadolazećem izdanju “Nowhere Now Here” dodali i elektroniku, što je inspirirano ranijom suradnjom gitarista Takaakira Gota s Johnom McEntireom. Također, uz novi album dogodila se i prva dopuna postave – bubnjar Dahm Majuri Cipolla pridružio se standardnom trojcu Goto, Tamaki i Yoda. “Nowhere Now Here” bit će objavljen 25. siječnja, a produkciju potpisuje veliki Steve Albini.

Mono su na poziv Roberta Smitha iz The Cure svirali na Meldown Festivalu u lipnju prošle godine. Ovoga travnja bit će headlineri na Roadburn festivalu u Nizozemskoj na kojem će svirati i naši Seven That Spells. Na europskoj turneji koja ih dovodi i u Zagreb kao predizvođači nastupit će norveški noise rock-bend Arabrot te čelistica Jo Quail.

Ulaznice su u prodaji od srijede, 9. siječnja, po cijeni od 90 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr. (N.K.)

Nikola Kučar