TvObzor
THE PASSAGE

Najvažnija djevojka na svijetu
Objavljeno 11. siječnja, 2019.

U trideset i dvije minute, nakon što ozloglašeni ubojica slučajno biva pušten na slobodu, državu će zahvatiti kaos. Samo nekoliko dana poslije civilizacija kakvu poznajemo bit će u ruševinama - odvit će se katastrofa koja će uništiti naš i stvoriti jedan posve drugi svijet. Naša civilizacija, koja je ostvarila toliko toga, sagradila toliko toga, u tom je malom razdoblju od vladara Zemlje postala ništa više negoli - hrana. Znanstvenofantastični roman "Prijelaz" Justina Cronina takvim nas je uvodom pozvao u jednu postapokaliptičnu budućnost, u kojoj ljudima vladaju neprijatelji koje bismo mogli opisati kao vampire.

Utemeljena na bestseleru iz 2010. godine, radnja serije "The Passage" usmjerena je na projekt pod nazivom Noah: u tajnoj vladinoj medicinskoj ustanovi znanstvenici eksperimentiraju s opasnim virusom koji bi mogao donijeti lijek za sve bolesti, ali također nosi sa sobom opasnost od uništenja ljudske vrste. Mlada djevojka Amy Bellafonte (u glavnoj ulozi glumačka nada Saniyya Sidney) odabrana je kao testni subjekt, a federalni agent Brad Wolgast (Mark-Paul Gosselaar) dobio je zadatak dovesti je do tamo te postati njezin zaštitnik pod svaku cijenu. Putovanje Brada i Amy prisilit će ih da se suoče s vodećim znanstvenicima projekta Noah: gradonačelnicom Nichole Skyes (Caroline Chikezie) i dr. Jonasom Learom (Henry Ian Cusick), kao i s temperamentnim bivšim operativcem mornarice Clarkom Richardsom (Vincent Piazza), kojega je Brad trenirao. To ih ujedno dovodi licem u lice s opasnom novom rasom bića zatvorenih unutar zidova projekta, uključujući bivšeg znanstvenika Tima Fanninga (Jamie McShane) te osuđenike na smrt Shaunu Babcock (Brianne Howey) i Anthonyja Cartera (McKinley Belcher III). U potrazi za bilo kakvim savjetnikom kojeg može pronaći u kratkom roku, Brad se za pomoć okreće svojoj bivšoj supruzi dr. Lili Kyle (Emmanulle Chriqui). No, budući da su znanstvenici projekta Noah usavršili lijek koji bi mogao spasiti čovječanstvo, ova nova bića počinju testirati vlastite moći, približavajući se na korak od bijega koji bi mogao dovesti do nezamislive apokalipse.

Pisac Justin Cronin za prvi je roman iz trilogije o vampirima dobio predujam od 3,75 milijuna dolara, a 20th Century Fox Television i Scott Free Productions (redatelja Ridleyja Scotta) otkupili su prava na snimanje za 1,75 milijuna dolara. Ovo je pretposljednja igrana serija koja će doživjeti premijeru na FOX-u tijekom regularne televizijske sezone (očekuje se još pravna drama "Proven Innocent" 15. veljače), a ljubitelji žanra već strepe zbog njezine sudbine imajući na umu kako iste prolaze na njihovom programu.
Piše: Adrian ANDREJEK
ŽANR: SF, drama

AUTOR: Liz Heldens

ULOGE: Mark-Paul Gosselaar, Saniyya Sidney, Vincent Piazza, Brianne Howey, Jamie McShane

MREŽA: FOX

DATUM: 14.1.

EPIZODA: 10
Najčitanije iz rubrike