Tehno

Predstavljen prvi web-preglednik u virtualnoj stvarnosti
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
HTC VIVE, predvodnik u room-scale virtualnoj stvarnosti (VR), objavljuje svoju prvu suradnju ovakvog tipa s Mozillom Firefox, AWS Amazon Sumerian i Fidelity Investments, koja će potrošačima omogućiti da unesu VR u svakodnevni život pružajući realistično iskustvo pretraživanja Interneta u virtualnoj stvarnosti - Firefox Reality koji postat će Viveov nativni VR preglednik te korisnicima zajamčiti sigurnost i privatnost. Kako bi se web-sadržaj jednostavno prenio u virtualnu stvarnost, HTC Vive surađuje i s Amazon Web Services (AWS), čiji Amazon Sumerian pruža programerima i tvrtkama alate za jednostavno stvaranje i pokretanje VR iskustava. Prva kompanija koja će na CES-u demonstrirati novu platformu bit će Fidelity Investments, koji će omogućiti potrošačima da pregledaju svoj portfelj u VR preko prilagođenog okruženja dizajniranog za novi preglednik.
Surfanje internetom danas je nespretno, a navigacija otežana. HTC Vive okreće se Mozillinu Firefoxu kako bi redefinirao viziju VR iskustva na webu. Ovo partnerstvo omogućuje potpuno optimizirano iskustvo pretraživanja interneta u virtualnoj stvarnosti za brže i jednostavnije pretraživanje, pristup omiljenim VR web-lokacijama za kupnju, istraživanje, surfanje, gledanje videozapisa i još mnogo toga. Firefox će biti zadani internetski preglednik za Vive, Vive Pro i nadolazeći VIVE Cosmos. HTC Vive udružuje se i s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo pravi web VR. Kroz ovu suradnju, razvojni programeri HTC Vivea moći će izraditi visoko realistične, VR-optimizirane web stranice, bez potrebe za specijaliziranim znanjima programiranja. Koristeći Sumerian, programeri će brzo zamisliti, testirati i objaviti VR optimizirane web-stranice trenutno dostupne internim testerima, autoriziranim korisnicima ili javnosti. Uz VR stranice, AWS i HTC planiraju integrirati Sumerian s Viveportom, što će ubrzati objavljivanje VR iskustava na platformi te ih učiniti dostupnijim krajnjim korisnicima.
Kako bi prikazao potpun potencijal ovih suradnji, HTC Vive će na CES VR Showcaseu u hotelu Wynn ugostiti Fidelity Investments. Prototip VR web stranice Fidelity Investments omogućit će financijskim korisnicima da urone u svoje investicije preko novih alata za vizualizaciju podataka, kao i kolaboraciju među korisnicima – primjerice, člana obitelji ili savjetnika od povjerenja.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike