Regija
GRAD PAPIRA OPLEMENJEN NOVIM SADRŽAJIMA

Belišće dobilo novi borilački centar
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
BELIŠĆE

Europski grad sporta svoju je široku sportsku ponudu proteklih dana oplemenio još jednim novim sadržajem: otvaranjem borilačkog centra Sambo & MMA kluba, čijem su otvorenju nazočili Josip Mađarić iz Zajednice sportskih udruga Grada Belišća, Mario Marolin iz Lokalne razvojne agencije te zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Tijekom otvorenja naglašeno je kako su članovi kluba ponosni što će dobiti prigodu ubuduće treninge odrađivati u vlastitoj dvorani i na taj će način uvelike unaprijediti treninge, što je i u skladu s time da je Sambo od 2018. godine službeno postao olimpijski sport.

Dvorana je namjenskog tipa, prilagođena isključivo za borilačke sportove i kondicijsku pripremu sportaša. Trenutno u dvorani trenira oko 90 članova: 20-ak polaznika Sambo škole (4 - 8 godina), 20-ak kadeta, koji su ovogodišnji kadetski prvaci Hrvatske, deset juniora te sedam seniora. Osim ovog natjecateljskog dijela u borilačkom centru također treniraju i rekreativno. U tom su segmentu dvije skupine fitboxa u kojima trenira dvadesetak žena te petnaestak muškaraca. Jutarnji termini rezervirani su za osobne treninge vrhunskih sportaša te rekreativaca koji žele postići nešto više. U klubu treninge trenutno vode četiri trenera - Samba, MMA, boxa te kondicijske pripreme.

Predsjednik Sambo kluba Christian Uskoković ovim je putem zahvalio sponzorima, članovima i svima koji su pomogli u gradnji i opremanju ovog višefunkcionalnog sportskog objekta te čestitao borcima svog kluba na zavidnim sportskim dostignućima i uspjesima kojih je u proteklom razdoblju bilo napretek.L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike