Crna kronika
ROVINJSKA NESREĆA

Optužnica protiv Cetinskog zbog gaženja pješaka
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Godinu i šest mjeseci trebalo je da se podigne optužnica protiv pjevača Tonyja Cetinskog

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Tonyja Cetinskog zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u srpnju 2017., u Rovinju.


Prema priopćenju pulskog Općinskog državnog odvjetništva, Cetinskom se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenoga 2017., oko 13.55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja ulijevo, dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem središtu grada gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa. Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju poduzeti na siguran način za druge sudionike u prometu. Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, kao i biti svjestan da takvom vožnjom i u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći. Zbog svega navedenoga Cetinskog se tereti da nije obratio pozornost na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice, nego je vozilom prešao preko tijela 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja zbog srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju. Kevljanin je smrtno stradao na mjestu događaja.


Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužnicu je podignulo zadnjeg dana prošle godine, a objavilo 8. siječnja na svojim internetskim stranicama.


Nekoliko dana nakon prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, u medijima se pojavila snimka lude vožnje Cetinskog Pustom ulicom koja je snimljena šest mjeseci prije kobne nesreće. U njoj se vidi kako Cetinski u automobilu, u uistinu uskoj ulici, ne puštajući nogu s papučice gasa, vozi jednu novinarku. Prometni stručnjak Željko Marušić tako je dan nakon nesreće, vidjevši snimku brze vožnje, rekao kako je "policija propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu zbog toga oduzeti prometnu dozvolu". Snimka je brzo obrisana s kanala YouTube.
Inače, vještačenje cijelog događaja trajalo je jako dugo, jer se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio, ili ležao na kolniku, kao i činjenice je li bio u alkoholiziranom stanju ili ne. Godinu i šest mjeseci od tragedije optužnica je podignuta.


Hina
utvrđeno
KEVLJANIN

JE LEŽAO

NA CESTI
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike