Dome slatki dome
LIFESTYLE PHILIPS ONEBLADE

Prava stvar za bradu - jedna oštrica za sve
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Uređaj može raditi na suho i na mokro, primjerice s pjenom, a rezultati su jednaki. U paketu su i nastavci za duljinu brade

Brada se na muškarcima vratila u modu. I dok je u prošlom stoljeću bila rezervirana većinom za gospodu u godinama, posljednjih godina (ili desetljeće) ona je postala pravi trend koji nose svi muškarci, od tinejdžera, mladih, zrelih do onih u godinama. Imperativ gole brade i svježe obrijanog lica iz sredine prošlog stoljeća iščeznuo je u brojnim stilovima koje nudi brada.

Međutim, brada, imali ju tri dana ili dugotrajno njegovali, zahtijeva i pravi alat za to. U paketu s uređajem stižu dakako punjač, britvica i nastavci za duljinu brade. Ako pitate danas nekoga kako njeguje bradu, većinom će reći trimerom za šišanje kose. Međutim, takvi uređaji, iako korisni u nekim situacijama, totalno su neprimjereni za održavanje brade. Čupanje, teško reguliranje dužine, nepreciznost, samo su neke od prepreka. Naravno, poželite li obrijati bradu do kraja, ponovno trimer nije u mogućnosti to izvesti i nakon kraćenja osuđeni ste na (većinom) preskupe britvice. Philips je, čini se, uvidio potrebu koju muškarci imaju i predstavio Philips OneBlade. Možda i posljednja britvica, trimer ili možda bolje rečeno oboje u jednom uređaju koje ćete kupiti. Po čemu je poseban? Ponajviše zbog mogućnosti koje pruža, a uz više nego razumnu cijenu.

Dakle, Philips OneBlade lijepo je i izuzetno ergonomski oblikovan brijač koji jednom napunjen nudi oko 45 minuta rada. U paketu s uređajem stiže dakako punjač, britvica i nastavci za duljinu brade. Ono što oduševljava je mogućnost preciznog i temeljitog brijanja gdje je to potrebno, a dodavanjem nastavka (u testiranom setu stižu tri) moguće je i kratiti bradu na željenu duljinu. Philips OneBlade može raditi na suho i na mokro, primjerice s pjenom, a rezultati su jednaki. Rezultat brijanja je fantastičan. Brijete li bradu do kraja, brijač će gotovo potpuno skratiti dlake brade. Neće to biti kao kod britve ili baš brijača brade, ali neće biti ni daleko od toga. Ono što je najveća prednost Philips OneBladea je što može odmah brijati bilo koju duljinu, što recimo kod klasičnih britvica ili brijača nije moguće. Također, velika prednost su i nastavci za kraćenje, a zahvaljujući izvrsnom dizajnu moguće je i precizno oblikovanje.
Marin Režić
U nekoliko izvedbi
Philips OneBlade dostupan je u nekoliko izvedbi, a naš testni prodaje se po svega 239 kuna. Za ovu cijenu nije moguće naći niti najmanju zamjerku. Britvica na Philips OneBlade trajat će do 4 mjeseca uz brijanje dva puta tjedno, no naravno, koristite li rjeđe moguće je i dulje vrijeme korištenja. Međutim, čak i kada se britvica otupi kupnja nove iznosi 100-njak kuna. Uzmemo li u obzir cijenu današnjih britvica za brijanje i skupih brijača, ovo je bagatelno. Ako ste već u potrazi za poklonima, evo možda ideje za najbolji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike