Dome slatki dome
DIZAJN

Dječji svijet kroz boje i dezene
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Na financijski pogodan i zabavan način uvedite detalje u dječju sobu

Trend koji je prisutan i u svijetu odraslih je uvođenje dječjeg svijeta kroz boje i dezene. Dječja soba treba biti vesela. Unesite boje poput crvene, sive, narančaste, ružičaste, žute i neizostavne plave. Sve to iskombinirajte s detaljima u strukturi drveta. Dobit ćete vrlo zanimljivu „patchwork“ strukturu dječje sobe koja će sama po sebi biti kreativna, što je važno za život i razvoj djeteta.

Ploča za crtanje
Korak dalje u kreativnosti učinit ćete uvođenjem ploče za crtanje. U svijetu digitalne tehnike, ova se ploča može već smatrati retrodetaljem, a to ćete osobito postići ako joj zaoblite rubove. Ipak, neovisno o trendu, ova ploča može postati prostor iskazivanja osjećaja i razmišljanja vašeg djeteta te prostor za igru i učenje. Pažljivo ju ukomponirajte s ostalim bojama. Ako je ploča crna, obvezno uvedite crne detalje u sobu, pa će ona postati i dekorativni element.

Fototapete s makrouzorkom izrazito su trendovske pa ih iskoristite i u dječjoj sobi. Isprintajte likove svoje djece na velikim formatima te ih postavite na izražajne dijelove zida. To će biti najljepši ukras sobe. I ovdje pripazite da kolorit fotografije bude u skladu s bojama sobe.

Motivi prirode također su u trendu pa iskoristite tapete s takvim motivima i oblijepite dio zida ili kreveta. Ovo će biti mali detalj koji će privući veliku pozornost!

Retrodetalji
Uvedite retrodetalje u dječje sobe, jer je to neizostavni dio trenda. Jedan od načina je da postavite nove ručkice u retrostilu koje će svojom bojom ili bojama biti dekorativne. To znači da je potrebno postići kontrast fronte i ručkice. Jednostavna pravokutna ručkica sa zaobljenim rubovima savršeno će pristajati u svakoj sobi. Možete u prostor unijeti i retrostolicu ili foteljicu, svjetiljku, ili luster i cilj će biti postignut.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana