Mozaik
MIA DIMŠIĆ IZDALA SPOT ZA SINGL ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL

“Ovaj grad” je pjesma o odlascima i uspomenama
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Priča spota se vrti oko retrokofera na lokacijama u našem lijepom Osijeku

Talentirana mlada Osječanka Mia Dimšić pamtit će prošlu 2018. godinu kao veliku prekretnicu u svojoj karijeri. Ne samo da je nizala hit za hitom sa svojeg debitantskog albuma "Život nije siv" nego je osvojila i šest Porina te odradila nebrojene nastupe po cijeloj Hrvatskoj.

Kruna uspješne godine, baš kao i one 2017., bio je njezin rasprodan božićni koncert u velikoj dvorani zagrebačke dvorane Vatroslav Lisinski, ali i titula vlasnice najprodavanijeg albuma u 2018. godini. Danas na programu CMC premijeru ima njezin novi spot za pjesmu "Ovaj grad", s kojoj će se predstaviti na Zagrebačkoj festivalu 25. siječnja. Uz nju će tamo nastupiti još troje Slavonaca: Igor Delač, Fluentes i Iva Čurić.

Reci nam nešto o svojoj novoj pjesmi "Ovaj grad".

- Pjesma "Ovaj grad" govori o odlascima, rastancima, uspomenama... temama koje su nam svima bliske, a u posljednje me vrijeme zaokupljaju jer sam zbog prirode posla jako često odsutna, nikad na istom mjestu i susrećem svakakve ljude i situacije. Snovi i želje često me vode jako daleko od mjesta gdje sam rođena, a u ovim godinama se i mnogo mojih vršnjaka bori sa sličnim pitanjima i dilemama, jako puno ih je odselilo, što u druge krajeve Hrvatske, što u inozemstvo... jednostavno se sve tako posložilo i znala sam da je to tema koja me dira i o kojoj moram nešto reći. Pjesmu sam napisala s Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem, na aranžmanu i produkciji radili su Vjeko i Ivan Pešut iz Rijeke s kojim smo prvi put surađivali.

Kako je nastao spot, tko ga je režirao i čija je bila ideja?

- Po ne znam koji put, kompletnu ideju i realizaciju spota prepustila sam Borisu Sekuliću s kojim predivno surađujem od samih početaka. Kako smo oboje Osječani, Boris je također iznimno emotivno pristupio snimanju, uz pomoć, također Osječanina, Filipa Tota zaduženog za kameru. Priča se vrti oko retrokofera koje smo smjestili na svakakve lokacije u našem lijepom Osijeku. Najviše ih je ipak u mom kvartu Retfali, dio je čak u mojoj ulici o kojoj prva strofa i govori, a finale je zabilježeno noćnim kadrovima osječke promenade i mosta koji oduzimaju dah, uz ptice u letu koje su tad slučajno dominirale nebom.

Pjesmu ćeš predstaviti na Zagrebačkom festivalu na kojemu si već imala prilike nastupiti.

- Jako se veselim što će pjesma premijernu izvedbu uživo doživjeti baš na Zagrebačkom festivalu gdje sam prvi put nastupila prije dvije godine s pjesmom "Sanjaj me". Festivalski orkestar i produkcija su vrhunski, slavonskih izvođača prošlo je više nego ijedne godine dosad i jednostavno se veselim uživanju, druženju i povezivanju s kolegama uz dobru glazbu.

Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog festivala ugostit će velik broj Slavonaca. Otkud toliki interes za festivalom? Što još ima slavonska glazbena scena, a da promiče ostatku Hrvatske?

- Slavonska scena ima hrpu predivnih, talentiranih i posebnih ljudi i toliko mi je žao što to nekako uvijek promakne široj javnosti jer smo valjda po prirodi malo tromi i uvijek nas treba protresti da se pokrenemo i da se i naš glas čuje. Slavonska glazba ima čitav niz žanrova, što će se i čuti ove godine na pozornici Zagrebačkog festivala, svaki izvođač je poseban na svoj način, a opet svi u sebi imaju taj zajednički nazivnik prostranstva, ravnice i velikog srca.

Jesi li imala priliku preslušati pjesme svojih kolega, koja ti je zapela za uho?

- Nisam još poslušala sve, ali čim malo budem kod kuće sigurno hoću. Na prvu mogu reći da mi se jako svidjela "E, moj Damire" Bobe i Saše Antića jer me dobro nasmijala i oraspoložila. Baš donosi svježinu i duh koji ne čujemo tako često na festivalima.

Koji su ti planovi nakon nastupa na festivalu, što tvoja publika može očekivati u 2019.?

- Nadam se do kraja godine drugi album, to je nešto čemu se sad najviše veselim, ali točno kad, kako, nemam pojma. Uvijek se putem otvori sto nekih novih varijanti i ne mogu govoriti previše unaprijed. Nakon ovog singla, možda u kasno proljeće, ljeto neki novi. Svakako puno koncerata, druženja, više-manje isto kao i prethonih godina.

Tanja Kvorka
u 2019.
DO KRAJA GODINE DRUGI ALBUM
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix