Sport
I DALJE “VRUĆA ROBA”

Za Harisa Hajradinovića ozbiljne ponude, traže ga Turci, Grci i Talijani
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Neslužbeno doznajemo kako je za 24-godišnjeg veznjaka stigla i konkretna ponuda u iznosu od približno dva milijuna eura

Vezani članci

HAJDUK KREĆE U TURSKU

Spremiti se za “fajt” s Osijekom

Siječanjski prijelazni rok traje tjedan dana i iako još nema konkretnih novosti iz Gradskog vrta, ipak je primjetno kako se polako zahuktava. Naime, u iščekivanju realizacije najavljenih pojačanja, sve više u središte pozornosti stižu i vijesti kako brojni europski klubovi iskazuju ozbiljno zanimanje za nogometaše Osijeka.

Sve traženiji
Tako je najnovija informacija da su klubovi iz Turske, Grčke i Italije pokazali velik interes za Harisa Hajradinovića te bi ga rado ove zime doveli u svoje redove. Potvrde o tome iz NK Osijek nema, što je razumljivo ne samo zato što se iz Kluba drže pravila da ništa ne komentiraju dok posao ne bude gotov. Drugi razlog svakako je i činjenica da zanimanje za Osijekove nogometaše postoji već duže vrijeme, što je ponovljeno i na uvodnoj presici prošle subote te, naravno, nema smisla komentirati svaki upit za bijelo-plave. Nepoznata su stoga i imena klubova koji su posljednji iskazali želju za 24-godišnjim veznjakom Osijeka, ali je izvjesno kako je u Gradski vrt "sletjela" i konkretna ponuda. Službenog izjašnjavanja o tome nema, no neslužbeno doznajemo kako je iznos blizu dva milijuna eura. Iznos je to koji svakako intrigira, no neizvjesno je je li i dovoljan da u osječkom prvoligašu "upale zeleno svjetlo" za transfer. Naime, Osijek je prošlog ljeta od transfera uprihodio gotovo šest milijuna eura te je više puta ponovljeno kako nije u stisci prodavati svoje igrače. Iznimke, naravno, uvijek postoje, što ne vrijedi samo za Osijek, nego i za gotovo svaki klub u Europi ako stigne "nemoralna ponuda". Pitanje je stoga je li ova u takvom rangu ili se za ofenzivnog veznjaka može dobiti i više. Podsjetimo, Hajradinović je u Osijek stigao krajem ljeta 2017. godine iz norveškog Haugesunda te je u proteklih sezonu i pol u bijelo-plavom dresu odigrao 54 utakmice u svim natjecanjima te zabio 17 pogodaka i upisao pet asistencija. Ove je sezone zabio osam golova i četiri puta asistirao te je najučinkovitiji osječki veznjak. Neovisno o tome što je deset od tih 17 pogodaka bilo iz kaznenih udaraca, Hajradinović je donio traženu "ubojitost" iz veznog reda, a ukupno je od njega u ovo vrijeme bio efikasniji samo Mirko Marić, koji je zabio 22 pogotka, a njemu je kao napadaču uspisivanje u strijelce i glavni opis posla. Hajradinovićev ugovor s Osijekom traje do lipnja 2020. godine tako da klub iz Gradskog vrta ima dodatnih argumenata za pregovaranje i čekanje još izdašnije ponude. Očito su njegove igre, ali i učinkovitost, stigle na "radar" europskih klubova, a ne treba zaboraviti ni da Osijek kao drugoplasirani klub iz zemlje svjetskih doprvaka sigurno sada privlači i daleko više pozornosti nego prije.

Na Kamenara - hladni
Ovime je samo nastavljen "lov" na nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH jer vrijedi podsjetiti i da je prije desetak dana jedan francuski portal prvi prenio informacije kako je Hajradinović "tražena roba". Tada se pisalo da su Stuttgart i Olympiacos iskazali najveći interes, a zaintrigirani su bili i Rennes, Amiens, Getafe te i tada neimenovani klub iz Serie A. Radi li se o istom klubu s Apenina koji je i sada u "igri", ostaje za vidjeti u idućim danima, kao i to hoće li u Gradski vrt stići ponuda koja se ne odbija.

Nije Hajradinović jedini igrač za kojeg ima inozemnog zanimanja. Upiti stižu praktički na dnevnoj bazi, no ništa od toga nije bilo razlog za posebno uzbuđenje u Gradskom vrtu. Pojavila se i špekulacija kako je Karlo Kamenar nadomak odlasku u portugalski Nacional te da bi Osijeku trebala pripasti odšteta od oko 600.000 eura, no dojam je da je to samo "probni balon". Naime, 24-godišnji je veznjak tek ljetos stigao među bijelo-plave s kojima je potpisao do ljeta 2022. godine te se nije stigao još potpuno nametnuti, a spomenuti iznos svakako ne pripada u one od kojih bi u Gradskom vrtu "padali u nesvijest".

Goran Roguljić
Idila na Malom Lošinju
Prvi dani priprema na Malom Lošinju protječu bez problema, u pravoj idili. Nema ozljeda, što je svakako najbolja vijest, tek po nešto drugačijem programu rade Ejupi i Mudražija, ali više zbog opreza. Osječani za sada imaju i gotovo idealno vrijeme, bez padalina i vjetra, što im svakako olakšava treninge koje odrađuju na otvorenom. I dalje će ovaj tjedan proteći u kombinaciji fitnessa i rada s loptom, a naglasak će biti na ubrzanju i kretanju bez lopte. Kao što je već poznato, pravo uigravanje linija i rad na određenim segmentima igre uslijedit će u Rovinju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike