Sport
HAJDUK KREĆE U TURSKU

Spremiti se za “fajt” s Osijekom
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Nogometaši Hajduka danas kreću u Tursku gdje će provesti 16 dana i gdje će odigrati pet susreta. Trener Siniša Oreščanin povest će 30-ak igrača, kojima će rasporediti opterećenje. Zasad još u momčadi ima novih igrača, premda je trener naznačio da bi ih moglo biti.

- Kako ide kraj prijelaznog roka, na kraju se nalaze rješenja. Htjeli bismo sigurno naći nositelja u linijama koje je i sportski direktor rekao. Radimo na tome. Sve je uvijek u vidu platežne moći. Onaj tko vrijedi, taj košta. Mi tražimo igrače ispod radara - rekao je trener Hajduka Oreščanin koji mora uskladiti situaciju da momčad mora biti bolja, a jeftinija.

- To gledam kao izazov. Svi se imaju pravo nametnuti. Oni koji neće, moći će igrati u B momčadi. Ponude za mlade igrače su potvrda sustavnog rada u Akademiji, a to će se tek vidjeti, dolazit će sve i više. Moj stožer i ja shvatili smo to kao izazov i veselimo se tome.

Kakve igrače osobno želi trener dovesti?

- Naravno da bismo željeli stopera koji je dobar u građenju igre. Da je konzistentan u svim fazama, da nam bude stup. Što se tiče napadača, volio bih polivalentnog. Jedno su moje želje, a drugo mogućnosti. Mislim da to što sam rekao dosta košta, morat ćemo to raspodijeliti. Radimo s onim što imamo. Od prvog dana moj stožer i ja vjerujemo u proces i trening. Stali smo odmah iza ove ekipe koja ima svojih vrlina i mana. Najprije ćemo pokušati podići njihove kvalitete, a tko dođe da bude dodana vrijednost.

Zdravstveni bilten Hajduka nije idealan.

- Beširović je u fazi oporavka i neće ići u Tursku, dok Borja Lopez, Ismajli, Bradarić i Juranović imaju sitnih problema, no idu s nama na pripreme. Vratar Posavec ima temperaturu, ali i on počinje s treninzima.

Do susreta s Osijekom Hajduk ima manje od mjesec dana.

- Šest tjedana je optimalan rok za pripremu, ali, "ne može litar u politar." Mislim da ćemo uspjeti na najbolji način napraviti neke stvari da bismo bili spremni za "fajt" u Osijeku.

Kakav je status otpisanih: Saida, Šehića, Memolle i Filipa?

- Oni će trenirati s B timom. Vidjet ćemo kako će krenuti prijelazni rok, ali ne bi bilo ozbiljno da na njih računamo za Osijek - zaključio je trener Hajduka. T.Bilić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike