Sport
OZREN PAVLOVIĆ ODLIČNO SE SNAŠAO MEĐU “BROKERIMA”

Četvrfinale u Alpe Adria Cupu je dohvatljivo, a u Kupu Cedeviti otežati posao
Objavljeno 9. siječnja, 2019.

Nakon kraćeg predaha, košarkaši s Drave ponovo će u natjecateljski pogon. Vrijednosnice Osijek će uoči nastavka borbe za premijerligaške bodove prvo odigrati dvije utakmice, u petak prvo u sklopu Alpe Adria kupa, a dva dana poslije na meniju je dvoboj osmine finala Kupa Krešimir Ćosić.

Nakon toga osječki prvoligaš će 18. siječnja otvoriti drugi dio HT Premijer lige, nakon što je u prvom ostvaren učinak od pet pobjeda i šest poraza. Na stanku su “brokeri” ipak otišli u pobjedničkom raspoloženju, u posljednih 40 minuta 2018. godine uspjeli su svladati Hermes Analiticu (79:77), a jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je Ozren Pavlović.

Ovaj Zagrepčanin, koji je početkom siječnja proslavio 25. rođendan, zajedno sa svojim suigračima nije dopustio da se polusezona zaključi porazom. Prije dolaska “analitičara” Osječani su bili u negativnoj seriji od četiri utakmice, ali na kraju su se blagdani dočekali s osmijehom. Razloga za zadovoljstvo imao je i Pavlović, koji je u važnu pobjedu ugradio 21 poen i deset skokova.

- S obzirom na to da smo imali dobar ulaz u sezonu, nakon šest kola imali smo na kontu četiri pobjede, nismo očekivali da ćemo petu ostvariti tek u 11. kolu. Serija poraza bila je malo i sklop nesretnih okolnosti, dogodile su se i neke ozljede u momčadi, izgubili smo i dvije utakmice u završnici, stoga je zasigurno i kompletan učinak mogao biti za pobjedu-dvije bolji. Ali imamo prigodu to sve popraviti u nastavku - kaže 203 cm visok krilni igrač koji je prošlog ljeta stigao pod pasku trenera Vladimira Krstića.

Ozren je bio jedan od onih koji je uoči posljednje utakmice imao problema s ozljedom, zbog koje je propustio oglede sa Splitom i Alkarom. Baš u tim dvobojima pobjednik se odlučivao u samoj završnici, a dosadašnje utakmice pokazale su da se Pavlović baš u takvima i najbolje snalazi. Osim protiv Hermesa, bio je ključan čovjek u također tijesnoj pobjedi protiv Gorice (82:80), kojoj je zabio i najviše (23) ove sezone.

- Volim preuzeti odgovornost kad se utakmica lomi. Svaki sportaš živi i trenira za takve trenutke, posebno kada sve dobro ispadne na kraju, te sa suigračima i navijačima proslaviš pobjedu. Stoga mi je žao što se u dvije utakmice ranije, koje su imale neizvjestan ishod, nisam mogao staviti na raspolaganje treneru. Upala pete stvarala je dosta problema, zahtijevala je mirovanje. Situacija je sanirana, stoga jedva čekam nastavak sezone - kaže Pavlović koji će prvu pobjedu u ovoj godini tražiti u Alpe Adria Cupu. U petak stižu slovenski Hopsi.

- Imamo prigodu pobjedom osigurati i prolazak dalje u ovom natjecanju. Plasman u četvrtfinale je nadohvat ruke, stoga vjerujem da će Vrijednosnice u svom trećem pokušaju prvi put igrati i u nokaut-fazi Alpe Adria Cupa.

S druge strane, vrlo će teško biti izboriti četvrtfinale domaćeg kupa. U nedjelju bi za to trebalo kreirati senzaciju i svladati Cedevitu, koja je posljednjih sezona nedodirljiva u domaćim okvirima.

- Ždrijeb nam nije bio naklonjen, mislim da bismo protiv bilo koje druge momčadi imali izglede za odlazak na završni turnir, posebno ako bismo igrali u Gradskom vrtu. Cedevita je apsolutni favorit, to je jasno, ali naša je želja otežati joj posao. Ne znam u kakvom će sastavu doći, ali sumnjam da će se kockati s prolazom. Mislim i da nas trebaju ozbiljno shvatiti jer u Gradskom vrtu gostima nije ugodno. Ovdje nas je dobio samo Split, ali uz dosta sreće. Stoga se ničeg ne odričemo unaprijed, iako je jasno da je aktualni prvak i pobjednik Kupa najbolja momčad u državi - kaže na kraju Ozren Pavlović.

Nino Benčina
PUT DO OSIJEKA VODIO I PREKO HAVAJA
Iako se košarkom počeo baviti u rodnom gradu, u dosadašnjem dijelu karijere Ozren Pavlović najmanje je igrao u zagrebačkim klubovima. Počeo je u mladim selekcijama Cedevite i Feniksa, a onda se odlučio na odlazak na sveučilište u SAD. Izbor je pao na Havaje, a za tamošnju košarkašku momčad Warriorse (1. NCAA divizija) igrao je samo kao brucoš (2012./13.) jer je nakon godinu dana pala odluka o povratku kući. Zaigrao je tada za Dubravu, a dvije iduće sezone proveo je u šibenskom Jollyju. Uslijedile su polusezonske epizode u Slovačkoj (Handlova), Češkoj (Turi Svitavy) i Španjolskoj (Quintanar). Od ljeta je član Vrijednosnica Osijek, za koju je odradio osam premijerligaških dvoboja. Na parketu je prosječno nešto manje od 27 minuta, zabija 14.4 poena, uz 5.5 skokova i 1.8 asistencija. U sljedećih 11 kola može se očekivati i rast brojki u svim kategorijama.
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike