Regija
SURADNJA GRADA I DOMA ZDRAVLJA

Slatina će uskoro dobiti ambulantu za oftalmologiju
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
SLATINA



Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te gradskom sufinanciranju dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, uskoro će u Slatini, uz odobrenje ravnatelja bolnice Dinka Blaževića, biti otvorena i oftalmološka ambulanta. O tome su razgovarali gradonačelnik Denis Ostrošić, dogradonačelnik Bojan Plantak i pročelnik gradske Stručne službe Krunoslav Šarabok s ravnateljem županijskog Doma zdravlja dr. Ivicom Fotezom prilikom zajedničkog obilaska ordinacije buduće oftalmologije.


Zbog iznimno loše prometne povezanosti između Slatine, osobito slatinskih prigradskih naselja, i Virovitice, ali i velikih lista čekanja, otežano je kvalitetno zbrinjavanje pacijenata pa se očekuje da će nova oftalmološka ambulanta u Slatini riješiti taj problem. Ona će raditi na primarnoj razini, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, dok će se složeniji zahvati i dalje raditi u bolnici.


– Liječnik treba ići narodu, a ne obrnuto, tako da ćemo u Slatinu dovesti dvije jako dobre specijalistice iz virovitičke bolnice, koje su se za sada obvezale da će u Slatinu dolaziti subotom, a ako se ukaže potreba i u skladu s njihovim rasporedom dogovorit će se termini i preko tjedna - rekao je dr. Fotez.


Oftalmološka oprema koju je imao Dom zdravlja u Slatini svojevremeno je ustupljena na korištenje virovitičkoj bolnici, ali ona je sada zastarjela pa je Grad Slatina osigurao sredstva za nabavu nove. Dr. Fotez ističe da će oftalmološka ambulanta u Slatini biti opremljena informatičkom opremom, uredskim inventarim i oftalmološkim aparatima kvalitetnijim od onih kojima trenutačno raspolaže virovitička bolnica. Ambulanta bi mogla početi rad već tijekom siječnja ove godine.
– Budući da su od početka mandata gradski vijećnici inzistirali na povećanju kvalitete zdravstvene skrbi za građane Slatine i prigradskih naselja, uz kvalitetnu suradnju s dr. Fotezom i Domom zdravlja te Virovitičko-podravskom županijom kroz zajedničke projekte, Grad Slatina je i ovu inicijativu otvaranja oftalmološke ambulante u Slatini prihvatio i počeo realizaciju. Tako ćemo vrlo skoro u Slatini imati još jednu specijalističku ponudu. Nadam se da ćemo ostvariti i suradnju sa susjednim općinama koje bi, participirajući u ovom projektu, osigurale specijalističke preglede oftalmologa i za svoje mještane. Zajednička suradnja i opća briga za ljude koji trebaju pomoć treba biti opći interes koji će, vjerujem, svi prepoznati - rekao je gradonačelnik Ostrošić. Petar Žarković


Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike