Regija
POTIČU OSTANAK OBITELJI

Za kupnju zemljišta ili kuće Otok daje po 20.000 kuna
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
OTOK - Gradsko vijeće Otoka donijelo je Program poticanja stambenog zbrinjavanja na području grada, kojim se utvrđuju načini i mjerila za poticanje stambenog zbrinjavanja s ciljem pomoći obiteljima te sprječavanja depopulacije i iseljavanja s područja grada, kao i smanjenja troškova izgradnje komunalne infrastrukture.

Program se odnosi na sljedeće vrste poticaja: poticaj za kupovinu zemljišta na području grada u iznosu od 20 tisuća kuna, poticaj za gradnju kuće u iznosu od 20 tisuća kuna, poticaj za kupnju kuće u iznosu od 20 tisuća kuna, poticaj za adaptaciju kuće koja je u fazi izgradnje ili je u takvom stanju da još nije useljiva te su potrebni daljnji radovi kako bi bila pogodna za život također u iznosu od 20 tisuća kuna.

Sredstva po ovom programu osiguravaju se u proračunu Otoka za svaku proračunsku godinu pojedinačno i dodijeljivat će se do iskorištenja sredstava. U gradskom je proračunu za 2019. godinu za ove svrhe osigurano 200 tisuća kuna. Odobreni poticaj po Programu i sklopljenom ugovoru Grad će isplatiti korisnicima najkasnije u roku od 60 dana od sklapanja ugovora, jednokratno u cijelosti.

Sve informacije vezano uz poticanje stambenog zbrinjavanja na području Otoka mogu se naći na službenim internetskim stranicama Grada.
M. Kokaj
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike