Osijek
ZIMSKI KAMP U DOKKICI

Kreativno programiranje za najmlađe
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
Dječja osječka kreativna kućica Dokkica i ove zime organizira i provodi zanimljiv sadržaj za najmlađe korisnike, koji ovoga tjedna, od 7. do 11. siječnja, uživaju u Zimskom kampu kreativnog programiranja. Ovaj je jedinstveni kamp namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, koja će uz strpljivog voditelja Marijana Jovičića u samo nekoliko dana naučiti nešto od osnova programiranja.

- Mladi će se sudionici kampa upoznati s online platformom grafičkog programiranja, popularnim Scratchem, uz pomoć čega preko raznobojnih grafičkih blokova s naredbama mogu stvoriti svoje prve programe, što će rezultirati animiranim videima ili igricama, dok će naučene programerske vještine naposljetku primijeniti na mBot robota i micro:bit računalo - otkriva voditelj Zimskog kampa u Dokkici, zadovoljan odazivom i koncentracijom osmero sudionika.

Smatra kako je najvažniji segment ovoga kampa da se djecu potiče na kreativno izražavanje preko modernih tehnologija, što se inače ostvaruje u jednom kutku kod kuće, gdje konzumiraju tuđe sadržaje.

- Ovdje tako imaju priliku samostalno, u malim ekipama i uz međusobnu suradnju, rješavati zanimljive zadatke i raditi na malenim projektima, pa na taj način razvijaju i socijalne vještine, koje su danas svakako dobrodošle - pojašnjava Jovičić. M. Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana