Crna kronika
NAKON PUCNJAVE U SLAVONSKOM BRODU

Policija traga za dvojcem koji je ugostitelja hitcem iz pištolja ranio u nogu
Objavljeno 9. siječnja, 2019.
SLAVONSKI BROD - Brodsko-posavska policija još traga za napadačem ili više njih koji su u ponedjeljak navečer, prema svemu sudeći iz zasjede, pucali u 43-godišnjeg slavonskobrodskog ugostitelja ispred njegova lokala u Slavonskom Brodu. Zbog propucane natkoljenice 43-godišnjak je operiran u bolnici te je izvan životne opasnosti.Policija je u utorak kratko priopćila da je 43-godišnjak, u ponedjeljak nešto prije 19 sati, ranjen u pucnjavi u gradskom naselju Andrije Hebranga te da se nastavlja intenzivna potraga za počiniteljem ili više njih kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj. Na mjesto pucnjave odmah je stigla policijska ophodnja, kao i djelatnici Hitne pomoći koji su ranjenom muškarcu pružili liječničku pomoć, a potom ga prevezli u slavonskobrodsku bolnicu, gdje je zbog višestrukih ozljeda zadržan na liječenju.

Lokalni mediji neslužbeno doznaju da je žrtva dugogodišnji brodski ugostitelj, a pucnjava se dogodila u blizini njegova lokala. Riječ je, kako navode, o 43-godišnjem Jerkanu Kovačeviću, koji je u pucnjavi ranjen u nogu te je ubrzo nakon dolaska u bolnicu podvrgnut operativnom zahvatu. Prema neslužbenim informacijama, na Kovačevića su zapucala dva muškarca koja su prema njemu ispalila više hitaca, no samo ga je jedno streljivo pogodilo u natkoljenicu. Napadači su potom pobjegli, a navodno su Kovačevića čekali u zasjedi. Kovačević je vlasnik ugostiteljskoga objekta u zgradi u Naselju Andrije Hebranga ispred koje je ranjen.

Lokalni portali ističu i kako ovo nije prvi put da su Kovačevića napali još uvijek nepoznati napadači, s obzirom na to da je diskoklub San Marco, kojem je on bio vlasnik, dva puta zapaljen u razmaku od samo dva tjedna u svibnju 2017. Napadači nisu pronađeni, a Kovačević je nakon tog napada prodao klub.

Brođani su šokirani noćnim napadom koji, nažalost, nije prva pucnjava. Ovaj put, srećom, nije bilo ubijenih, a svi se još dobro sjećaju krvoprolića koje se zbilo 9. lipnja 2004. godine. Tada 44-godišnji Antun Blažević i 23-godišnji Darko Vukojević su ispred restorana "Millenium" u slavonskobrodskoj Krešimirovoj ulici hitcima iz vatrenog oružja usmrtili braću Dragana (32) i Željka Prgometa (28) te Gorana Begića (33). Kobnoga dana ispred navedenog restorana posvađala su se braća Prgomet, Darko Vukojević i Radomir Veselinović Roki, zbog čega su se policiji više puta obraćali Ante Prkačin (šogor prvooptuženog Blaževića) kao i Željko Prgomet. Policija je intervenirala, ali prema tadašnjoj izjavi tadašnjeg načelnika PU, policija "nije dobila saznanje o prijetnjama ni o posjedovanju oružja kod nekoga". Sukob je eskalirao oko 15.50 sati kada su se braća Prgomet i Begić uputila u smjeru "Valinora" (diskoteke Ante Prkačina), a iz suprotnog smjera su naišli Blažević i Vukojević. Prema optužnici, nakon kratke prepirke Darko Vukojević i Antun Blažević ispalili su smrtonosne hice u tijela braće Prgomet te Gorana Begića. Ubojstvo su užasnuti građani Broda povezivali s navodnim sukobom "mafijaških klanova".

Nakon uhićenja Blaževića i Vukojevića, uslijedilo je podizanje optužnice i prava sudska trakavica koja je trajala nestvarnih 11 godina. Dva županijska suda, slavonskobrodski i zagrebački, odmjeravala su optuženom dvojcu četiri različite kazne u rasponu od 6 do 27 godina. I optužnica se mijenjala, od terećenja za ubojstva do prekoračenja nužne obrane. U konačnici Blažević je osuđen na osam, a Vukojević na šest godina zatvora.

Milan Bugarić
Ranjeni 43-godišnjak zadržan je na liječenju u slavonskobrodskoj bolnici
POLICIJA NA ULICI
I dok je ispred zgrade u Hebrangovoj ulici trajao očevid, policijski su specijalci brodskim ulicama tragali za napadačima na Kovačevića. Kako doznajemo, pojačane kontrole policije bile su i na izlazima iz Slavonskog Broda, no osumnjičeni za ranjavanje 43-godišnjaka nisu pronađeni.
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike