Sport
IVAN VIDA:

Nema mjesta tremi niti impresioniranosti
Objavljeno 8. siječnja, 2019.

Od igrača NEXE-a stigao je posljednji na pripreme. Lino Červar ga je posljednjega uvrstio, no sada je dojam kako je Ivan Vida jedan od trojice "gromova" koji se nalaze na pripremama reprezentacije najbliži ulasku u zrakoplov za München gdje će Hrvatska 11. siječnja protiv Islanda započeti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Vidi se otvorilo nakon što je "zagrebaš" Josip Božić Pavletić, koji je prije njega igrao na desnom krilu NEXE-a, morao otkazati poziv na pripreme reprezentacije zbog ozljede. Tako je 23-godišnje desno krilo doživio protiv Crne Gore debi u reprezentaciji, a vrlo je izgledno i svoje prvo veliko natjecanje.

- Iskreno, nisam još svjestan da se bliži Svjetsko prvenstvo. Da, trebao bih prema svemu sudeći biti unutra, ali izbornik Červar nije još objavio konačnu odluku, tako da je još uvijek sve neizvjesno. Mislim da se prema ničemu ne može zaključiti tko će biti na popisu. Slično je bilo i nakon onoga prvoga okupljanja. Ničim nije izbornik ni tada odavao tko će nastaviti pripreme.

I na prvo okupljanje, kao i na ovo posljednje, pozivan je naknadno.

- Uh, nikada u sportu pravi sportaš ne želi nekome drugome ozljedu i ja doista Josipu želim brzi oporavak. No, takav je sport. Prigoda se rijetko ukazuje, ali kada se ukaže onda nitko ne gleda na okolnosti. Mora je se objeručke prihvatiti.

Jesi li ti svoju priliku zasad objeručke prihvatio?

- Mislim da sam prvu utakmicu protiv Crne Gore odigrao vrlo solidno. U drugoj utakmici moglo je biti i bolje. Vjerujem da ću svaku sljedeću priliku sve bolje koristiti.

Jesi li uoči Crne Gore imao tremu. I imaš li je sada kada ti se smiješi odlazak na Svjetsko prvenstvo.

- Zanimljiv je bio osjećaj. Nervoza uoči nastupa svakako, ali mene je uvijek zanimalo kako je to igrati za Hrvatsku, da doživim punu dvoranu, navijanje... Sada sam dio reprezentacije. Jednostavno nema više mjesta tremi niti smijem ostati impresioniran bilo čime. Moram svaku ukazanu priliku što bolje iskoristiti.

Na desnom krilu preostala "konkurencija" je Zlatko Horvat. Čak ste i cimeri?

- Ma, Zlaja je super. Odlično komuniciramo i na terenu i izvan njega. Naravno, s obzirom na to da igramo na istoj poziciji mnogo više s njim razgovaram tijekom utakmice ili treninga negoli s drugim igračima.

Trojica ste u reprezentativnom kadru iz NEXE-a. Nikad više.

- Ne samo nas trojica koji sada igramo u NEXE-u, nego smo baš primijetili kako je dosta i bivših igrača NEXE-a. Očito svi imaju pozitivna iskustva igranja u Našicama - zaključio je Vida.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

UPITAN I NASTUP NA “TOURU”

Vingegaard je završio na operacijskom stolu

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini