Sport
ZAVRŠEN BOŽIĆNI TURNIR U NAŠICAMA

Džezeri CB Radić Osječko drugi put pobjednici
Objavljeno 7. siječnja, 2019.
Igralo je 20 seniorskih, sedam veteranskih i 56 momčadi u mlađim uzrastima

Nakon 18 dana u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama završio je tradicionalni, 16. zaredom Božićni turnir. Ove godine sudjelovalo je 20 seniorskih momčadi, sedam u konkurenciji veterana te čak 56 momčadi u mlađim uzrastima u pet kategorija.

Mlađi uzrasti

I posljednjeg dana, kao što je to bilo svih prethodnih dana, počelo je susretima u mlađim uzrastima. Ovaj put odlučivalo se za plasman i medalje. Kod mladih U-8 Našk 1 je minimalnim (1:0) rezultatom pobijedio ŠN Papuk Orahovicu. U finalu su mladići Certisse, nakon što je osnovni dio završio bez pobjednika (1:1), na penale dobili Donji Miholjac. U kategoriji U-10 za treće mjesto igrali su Našk 1 i ŠN Papuk Orahovica. Pobijedio je Papuk sa 2:0. U finalu iste kategorije Donji Miholjac je uvjerljivo, sa 4:0, svladao ŠN Fešk CB Alohu. NK Đurđenovac je treći u skupini U-12. Pobijedio je u susretu za broncu DŠA Nizu sa 2.1. Za prvo mjesto igrali su Našk 2 i Beta Donji Miholjac, a s uvjerljivih 5:0 pobijedili su Donjomiholjčani. Za treće mjesto u kategoriji U-14 Splinterovci su, nakon susreta bez pogodaka, na penale (2:0) dobili Jedinstvene. U finalu su igrali NK Đurđenovac i NK Motičina AS Batrac. Slavila je momčad iz Motičine sa 2:0. Za treće mjesto U-16 igrale su dvije feričanačke momčadi, ŠN Fešk CB Sokol i ŠN FEŠK, koji je slavio sa 4:3. Lawagro je u finalu sa 2:0 pobijedio DŠA Nizu.

Veterani i seniori

U susretu za treće mjesto sastali su se Veterani kod Silosa i Transport Moguš OPG Gašić. Nakon što je osnovni dio završio sa 3:3 (strijelci za Kod silosa bili su Kubaček, Zavada, Lazar, a za Transport Moguš OPG Gašić Kovačević, Škorić i Prišć), nakon penala slavio je Transport Moguš OPG Gašić. U finalu je momčad Mlaco Đakovo sa 3:0 (Jakobović, Novotni, Mandarić) svladala Motičinu. Trofej „Branko Horvatin“ uručio je predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović. U seniorskoj konkurenciji u susretu za treće mjesto Lješnjak united pobijedio je Cantaleho sa 4:2. Dva pogotka postigao je Mihaljević, jedan M.Čavić i Šantić za brončane, a jedini počasni pogodak za Cantaleho djelo je Hečimovića. Finale seniora, između Džezera CB Radić Osječko i CB Ecape, bilo je zanimljivo. Na kraju su ga zasluženo, sa 3:0, dobili "džezeri". Zahvajujući i dvostrukom strijelcu Goranu Dakiću, a jedan je pogodak postigao Prlić. Trofej „Josip Pavlus Jorač“ uručio je gradonačelnik Našica Josip Miletić.


Nakon završetka turnira proglašeni su i najbolji pojedinci u svim uzrastima. Najbolji strijelci su: seniori - Josip Mišić (Sense bar Runolist) s 12 pogodaka; U-16 - Karlo Ljulj (Lawagro) s osam pogodaka; U-14 - Krešimir Vrbanac (NK Motičina AS Batrac) s osam; U-12 - Filip Živković (Beta Donji Miholjac) s 11 pogodaka; U-10 - Dražen Jaman (Certissa) s 10 pogodaka; U-8 - Matias Strišković (Donji Miholjac) s 12 pogodaka. Najbolji vratar kod seniora je Tomislav Somer (CB Escape), kod veterana Brunoslav Bilić (Mlaco Đakovo), u U-16 konkurenciji Carlo Shell (Lawagro), u U-14 Matko Batrac (NK Motičina AS Batrac); titulu u U-12 ponio je Davor Škorić (Beta Donji Miholjac), u U-10 Matej Grahovac (Donji Miholjac), a u U-8 konkurenciji Fran Janković (Donji Miholjac). Najboljim igračem proglašeni su Ante Vicić (Džezeri CB Radić Osječko) kod seniora, Mišel Paljević (Veterani Motičine) kod veterana; Karlo Ljulj (Lawagro) u U-16, Krešimir Batrac (NK Motičina AS Batrac) u U14 uzrastu, u U-12 Matej Perić (Beta Donji Miholjac), u U-10 Jona Ježić (Donji Miholjac), a u U-8 konkurenciji Šimun Jaman (Certissa).

Nakon završetka turnira predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović izrazio je zadovoljstvo odigravanjem još jednoga turnira.

- Turnir je prošao i završio na najbolji mogući način. Sve to ne bismo postignuli bez potpore generalnog pokrovitelja Grada Našica i supokrovitelja Osječko-baranjske županije, kojima neizmjerno zahvaljujem. Hvala sponzorima - Obrtu Volat d.o.o. Našice, koji je osigurao glavni zgoditak na tomboli (TV 120 cm), PIN-u trgovine Našice, Osilovcu d.o.o. Feričanci, Đanić obrtu i ostalima, koje sam eventualno nenamjerno izostavio. Hvala publici koja je dolazila u velikom broju i, naravno, zahvala sportskim djelatnicima koji su sudjelovali u organizaciji turnira - rekao je prvi čovjek našičke sportske zajednice.


Srećko SOBODIĆ
REVIJALNA UTAKMICA NOGOMETAŠICA
Prije utakmice za prvo mjesto kod seniora mlade nogometašice Naška međusobno su odigrale revijalnu utakmicu, koja je završila neodlučenim rezultatom. Publika je njihov nastup nagradila pljeskom.
REZULTATI FINALNE VEČERI
Rezultati finalne večeri: mladi U-8: Našk 1 – ŠN Papuk Orahovica 1:0, Certissa – Donji Miholjac 4:2(1:1); U-10 Našk 1 – ŠN Papuk Orahovica 0:2, Donji Miholjac – ŠN Fešk CB Aloha(4:0); U-12 NK Đurđenovac – DŠA Niza 2:1, Našk 2 – Beta Donji Miholjac 0:5; RK Splinterovci – Jedinstveni 2:0 (0:0), NK Đurđenovac – NK Motičina AS Batrac 0:2; ŠN Fešk CB Sokol – ŠN Fešk grafički obrt Spots (3:4), Lawagro – DŠA Niza (2:0); veterani: Kod silosa – Transport Moguš OPG Gašić (4:6, 3:3), Veterani Motičina – Mlaco Đakovo (0:3); seniori: Lješnjak united – Cantaleho (4:1) i Džezeri CB Radić osječko – CB Escape 3:0
Najčitanije iz rubrike