Novosti
STRUČNA USAVRŠAVANJA

Divjak: Krećemo s tisuću edukacija za više od 36 tisuća učitelja i nastavnika
Objavljeno 7. siječnja, 2019.

Nakon uspješno provedene edukacije CARNET-a organiziranjem radionica uživo "Kako uspješno učiti u online okruženju", koje su okupile više od 32.000 sudionika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavlja s edukacijama za frontalno uvođenje kurikularne reforme, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva.Tijekom siječnja i veljače najavljuju organizaciju oko tisuću jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini - očekuju da će na skupovima okupiti više od 36.000 učitelja i nastavnika iz svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Svrha je skupova, ističu u Ministarstvu, osvještavanje važnosti promjene odgojno-obrazovnoga sustava, upoznavanje s virtualnim učionicama (online edukacije) i metodičkim priručnicima te aktivnostima kurikularne reforme. Organizaciju drugog ciklusa stručnih usavršavanja uživo najavljuju za lipanj i srpanj - u međuvremenu će se edukacije provoditi virtualno.

- Na temelju provedene evaluacije prvog polugodišta Škole za život i iskustava s terena, u sljedeća dva mjeseca održat će se 1000 edukacija za kurikularnu reformu. Uz online edukacije, kontinuirano se održavaju i edukacije uživo, tako da možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske kako po obuhvatu tema tako i po broju sudionika. Po broju učitelja koji sudjeluju može se usporediti s gradom veličine Vinkovaca - istaknula je ministrica Blaženka Divjak.

Iz Ministarstva poručuju kako dodatno, tijekom drugog polugodišta 2019., planiraju još tri savjetnička posjeta svim eksperimentalnim školama radi daljnjeg razvoja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te prikupljanja povratnih informacija o primjenjivosti novih kurikuluma, metoda rada i novih nastavnih sredstava. Ističu kako će sve informacije odmah staviti u funkciju pripreme frontalnog uvođenja Cjelovite kurikularne reforme u sve škole od jeseni 2019. godine.
Ministarstvo obrazovanja podsjeća i kako su uz navedena usavršavanja uživo, u studenome prošle godine počele i online edukacije voditelja županijskih stručnih vijeća, ali i da se od prosinca svi učitelji i nastavnici svih nastavnih predmeta imaju priliku educirati i u virtualnim učionicama na sustavu Loomen. Takva će online edukacija trajati sve do početka sljedeće školske godine 2019./2020., a prema potrebi i dulje, poručili su iz Ministarstva. J.Pejaković
Ministrica: Možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske
Možda ste propustili...

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika