Regija
OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

Tragedija sedmeročlane obitelji: Požar im je oteo sve što su imali
Objavljeno 8. siječnja, 2019.
Iz kuće u plamenu izašli su svi članovi obitelji Korman - otac, majka i petero djece, od kojih je jedno teško bolesno, svi u pidžamama, i to je bilo sve što su uspjeli spasiti
NOVA LJESKOVICA - U ponedjeljak kratko nakon ponoći izbio je požar na obiteljskoj kući u Novoj Ljeskovici, na području Općine Čaglin. Kako je kuća izgrađena uglavnom od drvenog materijala, požar se brzo razbuktao. Unatoč brzoj reakciji, vatrogasci DVD-a Ljeskovica, kojima se pridružio i DVD Čaglin, kuću nisu uspjeli spasiti. Iz kuće u plamenu izašli su svi članovi obitelji Korman - otac, majka i petero djece, od kojih je jedno teško bolesno, svi u pidžamama, i to je bilo sve što su uspjeli spasiti iz požara. Sve drugo je izgorjelo i obitelj doslovce nema više ništa. Otac Dalibor nezaposlen je i koristi status roditelja njegovatelja za dijete s invaliditetom, a majka je na porodiljskom dopustu za najmlađe dijete. Trenutno su smješteni u kući Daliborove majke, u susjedstvu, no za tako veliku obitelj to može biti samo privremeni smještaj.

Jučer ujutro stradalu su obitelj posjetili načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, koji je osigurao novčanu pomoć od 10 tisuća kuna za prvu ruku, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je također uručio pomoć od 10 tisuća kuna. Načelnik Bardač najavio je pokretanje šire društvene akcije za zbrinjavanje obitelji i gradnju nove obiteljske kuće.

Kako je došlo do požara utvrdit će se policijskim očevidom koji je u tijeku, a pretpostavlja se da je uzrok dimnjak ili peć na kruta goriva.
- Ovu obitelj upoznali smo prije nekoliko godina u vrijeme božićnih blagdana. Imaju petero divne djece, a, nažalost, jedno je teško bolesno. Ne možemo vratiti sentimentalne stvari koje su bile vezane uz njihov dom, no možemo pomoći financijski kako bi se ova obitelj što prije vratila normalnom načinu života. U ovakvim situacijama uvijek smo pomagali i pomagat ćemo i dalje, uz pokretanje novog projekta na kojem radimo u Županiji u suradnji s gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i, naravno, načelnikom te ćemo učiniti sve da se ovoj obitelji sagradi nova kuća jer to je naša obveza – rekao je župan Tomašević. AGM Kruna
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike