Crna kronika
SLAKOVCI: OČEVID NESREĆE

Nevezani pojas jedan je od četiri ubojice na cesti
Objavljeno 8. siječnja, 2019.
Vozač koji je poginuo i ozlijeđeni suvozač ispali su iz auta, jer nisu bili vezani pojasom

Vezani članci

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD SLAKOVACA

Automobil sletio u kanal, jedna osoba poginula

SLAKOVCI

Nekorištenje sigurnosnog pojasa, distrakcija (poput mobilnog telefona), nedopuštena brzina kretanja vozila i upravljanje vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu - glavni su "ubojice" u prometu. Upozorila je jučer na tu činjenicu Policijska uprava vukovarsko-srijemska, izvjestivši, naime, o kobnoj prometnoj nesreći koja je dan ranije na cesti Otok - Slakovci odnijela jedan mladi život.

U teškoj nesreći o kojoj su mediji vijest jučer i objavili, poginuo je 24-godišnji vozač, a njegov 22-godišnji suputnik u vozilu, također iz Slakovaca, lakše je ozlijeđen. Do nesreće je došlo 6. siječnja, oko 15.30 sati, na državnoj cesti između grada Otoka i Slakovaca. Nakon obavljenog očevida, utvrđeno je da je 24-godišnjak upravljao osobnim autombilom, no izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio u kanal uz cestu. Posljedice su za mladog vozača bile kobne.

- Oba sudionika prometne nesreće ispali su iz vozila, jer nisu koristili sigurnosni pojas - priopćeno je iz PU-a u Vinkovcima. Policija je pritom također upozorila vozače kako je "pravilno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu, prema uputama proizvođača, odgovornost svih vozača i putnika u prometu na cestama koji se prevoze na sjedalima koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve".

Sudionike u prometu na cestama policija je jučer izvijestila o još jednom znakovitom podatku, a riječ je o tome da je teška nesreća na cesti Otok - Slakovci "druga prometna nesreća u nizu kod koje je vozač smrtno stradao pri ispadanju iz vozila u prevrtanju, jer nije koristio sigurnosni pojas". Kako se doznaje od policijskog glasnogovornika Domagoja Džigumovića, odnosi se to na nesreću koncem rujna 2018. godine kada je na cesti između Ivankova i Retkovaca smrtno stradao policijski službenik. Glasnogovornik je naveo i da policija kontinuirano radi na upozoravanju i osvješćivanju vozača o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa, što je u prosincu prošle godine bilo i temom panel-rasprave u PU vukovarsko-srijemskoj, a potom i medijske konferencije.
Kao glavne uzoročnike najtežih prometnih nesreća pritom se navode - jer statistika je tako pokazala - upravo nekorištenje sigurnosnog pojasa, kao i distrakcija, nedopuštena brzina i upravljanje vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu. Prema službenim podacima, na području navedene PU u prometu je 2018. godine poginulo 16 osoba, a 2017. taj je broj bio 18.

Sanja Butigan
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
I dalje pojačana kontrola prometa
Policajci će i nadalje provoditi pojačanu kontrolu i nadzor prometa usmjeren na (ne)korištenje sigurnosnog pojasa, distrakciju, nedopuštenu brzinu kretanja vozila i upravljanje vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu kao glavnim uzročnicima najtežih prometnih nesreća - istaknuli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U toj je PU upravo u izradi godišnje izvješće za 2018. godinu kada će mediji moći dobiti i podatak koliko se prometnih nesreća dogodilo tijekom protekle godine, kao i u koliko njih su uzrok bili brzina i(li) alkohol. Medije pritom zanima i koliko je vozača u vukovarsko-srijemskom kraju bilo kažnjeno za svaki pojedini od četiri navedena glavna uzročnika najtežih nesreća na cestama.
Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike