Regija
RASTE BROJ PORODA U VUKOVARSKOJ BOLNICI

Rodilište vrhunski opremljeno - dolaze i rodilje iz Dalmacije
Objavljeno 5. siječnja, 2019.
VUKOVAR - U rodilištu Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana Vukovar u prva četiri dana ove godine rođeno je šestero djece. Ravnateljica bolnice, dr. Vesna Bosanac navela je kako rodilište već nekoliko godina bilježi postupan rast broja porođaja. Naime, 2014. godine rođeno je 374, tri godine poslije 392, a prošle godine 398 djece.

- Trend porasta nije velik, ali je kontinuiran. S obzirom na broj stanovnika u županiji i situaciju u drugim rodilištima, posebice u okolici u Slavoniji, zadovoljni smo - izjavila je dr. Bosanac, dodajući kako u Vukovar dolaze i rodilje iz drugih dijelova Hrvatske, pa čak i iz Dalmacije. Redovito održavaju tečajeve za trudnice, a daju mogućnost i očevima da nazoče porodu ako to žele, s tim da i oni u tom slučaju moraju proći tečaj.

- Uvjeti u našem rodilištu su odlični. Ono nosi naziv ‘rodilište prijatelj djece‘, što znači kako je dijete stalno uz majku. Stoga je, osim odmah nakon poroda kad nas plač novorođenog djeteta razveseli i kazuje da je s njim sve u redu, u našem rodilištu uvijek tišina - naglasila je ravnateljica.

Brankica Cikoja, spec. ginekologije i opstetricije, izjavila je kako je ovaj odjel vukovarske bolnice vrhunski opremljen.

- Imamo komforne dvokrevetne sobe, svaka soba ima svoju kupaonicu, klimatizirane su, grijane i vjerujem kako ovakve uvjete mnoge žene nemaju u svojim domovima. Imamo modernu rađaoničku i operativnu opremu, no posebno treba istaknuti stručno osoblje koje s rodiljama brzo uspostavi odličan odnos, što je jedan od razloga da nam dolaze i trudnice iz drugih županija, što nas dakako čini zadovoljnima - istaknula je.

Prva beba rođena u ovoj godini u vukovarskom rodilištu je Pavle Lukić iz Negoslavaca, a čelništvo te općine jučer je posjetilo bolnicu te darivalo novorođenog stanovnika. Načelnik Dušan Jeckov naveo je kako Općina Negoslavci za svako novorođeno dijete izdvaja po dvije tisuće kuna kao pomoć njihovim roditeljima.

- Obitelji Lukić uručili smo poklon-bon u obliku godišnje zalihe pelena za dijete. Prošle je godine u našoj općini rođeno desetero mališana, što je na razini prethodnih godina. Nastojimo pomoći mladim obiteljima, osiguravamo udžbenike i bilježnice za školarce, financiramo troškove njihovih ekskurzija, sufinanciramo prijevoz učenika srednjih škola, a svako novo radno mjesto nam puno znači kako mladi ne bi egzistenciju tražili u drugim sredinama - rekao je i najavio kako će ove godine osigurati i stipendije studentima.
D. Korpoš
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike