Tehno
TEST: ORAL-B GENIUS 10000N

Najnoviji predstavnik pametne serije četkica za zube
Objavljeno 4. siječnja, 2019.
Uza sve pametne uređaje koji nas okružuju, pametne četkice za zube itekako imaju smisla

Pametne četkice za zube uzele su maha. Osim nedavno testirane Philipsove, stigla nam je i pametna četkica iz Oral-B, model Genius 10000N. Kako smo se to već uvjerili, uza sve pametne uređaje koji nas okružuju, pametne četkice za zube itekako imaju smisla i možemo ih zaista preporučiti jer osnovni cilj im je pružiti najbolje iskustvo pranja zubi, a s njim i nenadmašnu oralnu higijenu. Kako znamo da zdravlje nema svoju cijenu, onda svakako to vrijedi i za zdravlje zubi, pa ako još nemate pametnu četkicu za zube, možda je idealno vrijeme u novu godinu zakoračiti s pametnom četkicom. Što nudi, po čemu je posebna i zašto kupiti Oral-B Genius 10000N, donosimo u nastavku.

Dodatna oprema

Još od 60-ih godina prošlog stoljeća Oral-B poznat je kao inovator u razvoju četkica za zube, a problemi oko njege zubi koji su nas tada mučili i danas su isti. Stomatolozi, naime, i dalje preporučuju lagano pritisnuti četkicu prilikom pranja zubi, preporučuju prati ih dva puta dnevno i pritom svaki zub četkati polako i temeljito. Stvarnost? Zubi su okrugli, a četkice su pravokutnog oblika. Prosječno vrijeme četkanja je oko 46 sekundi umjesto preporučene dvije minute, te pet puta više pritišćemo četkicu no što bismo trebali. Uz to, uglavnom propustimo očistiti baš sva mjesta. Oral-B Genius četkica za zube osmišljena je kako bi pomogla riješiti te probleme. Genius 10000N stiže u zaista raskošnom pakiranju, a velika kutija s "prozorom" daje nam uvid kakvo nas to čudo oralne higijene čeka u pakiranju. Velika kutija nije tu tek tako, nego iz potrebe jer Oral-B Genius 10000N stiže s pozamašnom dodatnom opremom (svakako pogledajte naš unboxing video). Pakiranje tako čine putni etui, četiri nastavka za pranje zubi, vakuumski držač mobitela, punjač, stalak i mjesto za pospremanje nastavaka za četkicu te, dakako, glavni dio paketa, sama četkica za zube. Sve skupa krasi očekivano visoka kvaliteta izrade te posljednja riječ tehnologije kada je u pitanju oralna higijena.

Instaliraj i kreni

Prije pokretanja četkice na pametni telefon instalirali smo aplikaciju Oral-B te u nekoliko minuta prateći korake povezali četkicu i telefon. Sama aplikacija izuzetno je dobro izrađena, a nudi brojne mogućnosti. Prva od njih je kontrola svjetla na samoj četkici. Iako možda zvuči zbunjujuće ova rečenica, ali na Oral-B Genius ugrađeno je indikacijsko svijetlo koje ima nekoliko funkcija, a s pomoću aplikacije možete učiniti da svijetli po vašoj volji što daje određeni dašak personalizacije. Kako biste bili produktivni od samog jutra, aplikacija nudi pregled prognoze vremena, vijesti i drugih informacija koje možemo pročitati četkajući zube. Oral-B Genius nudi nekoliko različitih načina pranja zubi, poput svakodnevnog čišćenja, izbjeljivanja, njege desni, jezika, dubinsko čišćenje. Za svaki od načina četkica posebno prilagođava svoj režim rada. Naravno, bez obzira na to koji način pranja odabrali, na zaslonu pametnog telefona možete pratite vrijeme pranja i položaj četkice, a za tu namjenu aplikacija koristi čak i prednju kameru pametnog telefona. Sukus tih mogućnosti je temeljitije pranje zubi i praćenje oralne higijene. Čišćenje zubi izuzetno je temeljito zahvaljujući oscilirajućoj, rotacijskoj i pulsirajućoj tehnologiji. Četkica tj. nastavak čisti svaki zub pojedinačno i svojom rotirajućom glavom prodire u nedostižna područja. Kako bi četkica bila sigurna za desni, tu je senzor pritiska koji vas upozorava pritisnite li četkicu previše na zube. Jednom napunjena četkica Oral-B Genius pruža do dva tjedna autonomije, a ako ste na putu, tu je i putni etui koji je ujedno i punjač. Osim što je punjač četkice, ujedno je i prijenosni punjač za pametni telefon, a uz to ima ugrađen i stalak (držač) telefona. Cijena Oral-B Genius 10000N je oko 2200 kuna, što, iako se čini puno, uzmemo li u obzir izbjegnute karijese, probleme s desnima i druge zubne probleme kojih će nas u velikoj mjeri lišiti aktivna oralna higijena, ovo je povoljno rješenje.
Marin Režić
Prije pokretanja četkice na pametni telefon instalirali smo aplikaciju Oral-B te u nekoliko minuta prateći korake povezali četkicu i telefon
Cijena Oral-B Genius 10000N je oko 2200 kuna.