Sport
ZIMSKI "MERCATO" U GRADSKOM VRTU

Antoloviću istječe ugovor danas, četvorici u lipnju 2019.
Objavljeno 31. prosinca, 2018.
Zanimljivo, u lipnju 2019. godine ugovor istječe i Zoranu Zekiću

Još nas samo dan dijeli od nove 2019. godine, a time i od službenog početka zimskog prijelaznog roka. Nestrpljivo je to vrijeme iščekivanja i za navijače Osijeka koji danima nagađaju tko bi mogao pojačati momčad za izazove drugog dijela sezone u kojem će prvoligaš iz Gradskog vrta ganjati dva dosega - drugi Kup u klupskog povijesti te drugo mjesto u prvenstvu.


Sportski direktor Alen Petrović najavio je kako će novih imena u kadru biti, no uobičajeno je "zakopčan" o detaljima, što je razumljivo, jer se vodi pravilom da se o svemu iziđe u javnost tek kada transfer bude i slubeno riješen. Jasno je da bi i trener Zoran Zekić želio imati čistu situaciju već do početka priprema, 5. siječnja, no iskustvo posljednjih prijelaznih rokova govori nam kako se to rijetko i ostvari. Moraju se stoga i on, ali i navijači, "naoružati" strpljenjem, ali i imati na umu kako ove zime neće biti toliko prometno kao što je bilo ljetos. To je očekivano, ne samo jer su ljeti uglavnom brojniji transferi, nego i stoga što u Klubu trebaju donijeti odluku i što s aktualnim igračima u kadru, a kojima se bliži istek ugovora.


Unatoč uvijek prisutnim izostancima zbog ozljeda i kartona, potrebne minutaže nema za sve, pa nema smisla gomilati igrače niti zagušiti eventualni razvoj mladih. Pred Petrovićem i Zekićem važne su odluke koga ostaviti u viziji slaganja momčadi sposobne za još veće domete, a na kojim pozicijama potražiti nova imena. Dobra vijest za bijelo-plavu struku je i da je većina aktualnih igrača vezana ugovorima na duže razdoblje, a kvintet iz prve momčadi pred istekom je suradnje. To su Gabrijel Boban, Tomislav Šorša, Domagoj Pušić, Muzafer Ejupi i Marijan Antolović. Uz njih, morat će se riješiti i pitanje igrača na posudbi, no to će izglednije ipak biti odlučeno krajem sezone.


Za Antolovića aktualni ugovor ističe s posljednjim danom 2018. godine, dok prvospomenuti kvartet ima ugovor do ljeta 2019. Na vratarskim pozicijama vlada najveća gužva, Osijek u kadru prve momčadi ima čak četiri čuvara mreže pa je neizvjesno hoće li se s Antolovićem nastaviti suradnja. On je posljednje nastupe imao u jesen 2017., u Kupu, poslije se teško ozlijedio, no Klub mu je produžio ugovor tijekom oporavka. Teška godina je i iza nekadašnjeg prvog strijelca bijelo-plavih Ejupija, koji je zbog bolesti izvan terena bio od travnja ove godine. Krajem jeseni vratio se treninzima i bit će na startu priprema s momčadi, a hoće li se nametnuti i izboriti za novi ugovor, ostaje za vidjeti.


Od preostalog trojca, najmanji broj nastupa u prvom dijelu sezone imao je Šorša (osam), koji se često mučio s ozljedom, ili je bio pričuvna opcija za desni bok. Problema s ozljedom imao je i Boban, no kada je bio zdrav uglavnom je bio u prvom sastavu, a odigrao je 15 utakmica te postigao tri pogotka. Slično vrijedi i za Pušića koji je skupio 18 nastupa, uz dvije asistencije te je imao i najveću minutažu od igrača kojima ističe ugovor. Teško je prognozirati hoće li svi oni ostati u Gradskom vrtu, no gotovo je sigurno kako se Osijek neće riješiti svih.
A čelnici Kluba moraju voditi brigu i o još jednom ugovoru, onome trenera Zekića koji također vrijedi do lipnja 2019. Prema svim najavama, to bi trebao biti i najmanji problem, jer je njegov status neupitan.


Goran Roguljić
JOSIPA MIŠIĆA KONTAKTIRAO OSIJEK
Među igračima koje bi NK Osijek vrlo rado vratio u svoje redove je i Josip Mišić. Nekadašnji veznjak bijelo-plavih član je lisabonskog Sportinga, no bez velike minutaže, pa je vrlo izvjesno kako će ga portugalski klub u drugom dijelu sezone poslati negdje na posudbu. Od svog dolaska u Sporting (prije godinu dana iz Rijeke), u transferu koji je "težio" 2,75 milijuna eura, 24-godišnji Mišić nije se uspio izboriti za značajniju ulogu u jakoj konkurenciji. U proljetnom dijelu prošle sezone Mišić je skupio pet prvenstvenih te jedan Kup nastup, ali i svega 138 minuta igre. U jesenskom dijelu ove sezone ima samo tri prvenstvena nastupa, jednom je bio u početnoj postavi, pa je jasno kako je željan igre. Osijek je pokazao interes i poslao upit, zanimala se i Rijeka, no financijski su uvjeti preveliki "zalogaj" za oba kluba. Mišić ima ugovor do 30. lipnja 2023. godine, eventualna odšteta nikako ne bi bila mala, a moguća posudba vjerojatnije će se dogoditi u neki od europskih klubova.
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike