Sport
VRUĆA TRANSFER ROBA

Hajradinovića žele Getafe, Stuttgart, Olympiacos...
Objavljeno 28. prosinca, 2018.
Veznjaku Osijeka ugovor s klubom istječe 30. lipnja 2020. godine

Za početak zimskog prijelaznog roka treba se strpjeti još nekoliko dana, no to ne znači da se već sada ne sklapaju dogovori ili bar ne pokazuje zanimanje za pojedine nogometaše. Iako nije u vrhu atraktivnosti kao neke druge lige Europe, ni naš HNL nije nezanimljiv europskim klubovima, koji bi rado u njemu pronašli kvalitetna, a ne previše skupa pojačanja.


Tako je francuski nogometni portal Foot Mercato objavio vijest kako nekoliko klubova želi u svoje redove dovesti veznjaka Osijeka Harisa Hajradinovića. I to ne iz zemalja koje se ustručavaju "posegnuti za novčanikom" kada je odšteta u pitanju, nego one u čijim bi ligama vjerojatno većina igrača HNL-a željela zaigrati. Naime, za 24-godišnjeg bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine navodno su jako "zagrizli" njemački Stuttgart i grčki Olympiacos, interes su pokazali i francuski Rennes i Amiens te španjolski Getafe, a spominje se i neimenovani klub Serie A. Radi se sve o prvoligaškim klubovima, koje su očito "zagolicale" igre i brojke koje je bijelo-plavi veznjak ostvarivao ove sezone u dresu prvoligaša iz Gradskog vrta. U HNL-u je u 17 utakmica postigao sedam pogodaka, realiziravši svih pet kaznenih udaraca te je upisao i četiri asistencije, a igrao je i još četiri europske te tri Kup utakmice zabivši još jedan pogodak.


To su jako lijepe brojke za veznjaka, a Francuzi ističu kako je Hajradinović na toj poziciji ofenzivnog veznjaka uz Dinamova Daniela Olma među najboljima u HNL-u. Osijekova "tridesetica" i prošle je sezone bio precizan, postigavši devet pogodaka u 28 utakmica prvenstva, po čemu je bio najefikasniji strijelac kluba.


Ovo je ljeto nakon dugo vremena bilo prvo u kojem je NK Osijek itekako bio zastupljen u rubrici "odlazni transferi", i to ne za simbolične iznose. I to je pokazatelj kako je klub narastao te dohvatio financijsku stabilnost, o čemu se dovoljno prisjetiti i brojnih izjava klupskih čelnika kako prodaja nije imperativ, nego je želja jačanje momčadi. No, kao što je pokazalo i ovo ljeto, izlaznih će transfera biti ako odštete budu na zadovoljavajućoj visini. Takva bi trebala biti i ponuda nekih od interesanata, jer u suprotnom će teško iz Gradskog vrta doći "zeleno svjetlo". Hajradinović je u Osijek stigao na kraj ljetnog prijelaznog roka prošle godine te ima ugovor do 30. lipnja 2020. Njegova prodaja stoga nije goruće pitanje jer se obično bolji transferi ostvaruju ljeti, no i zimi zna biti zanimljivih prelazaka. S obzirom na to da se ova priča tek "zakotrljala", jasno je kako službene reakcije iz kluba nema, ali ima potvrde kako upiti postoje te da nisu samo kurtoazni.
Hajradinović možda nije u svakom susretu odigrao prema željama trenera i/ili navijača, logično je kako je imao boljih i slabijih izdanja, no izvjesno je kako bi njegov eventualni odlazak zahtijevao preinake u momčadi. Ili posezanje za pojačanjem ili bi njegovu ulogu morao preuzeti netko od aktualnih veznjaka. S obzirom na to da Osijek u nastavku sezone ima velike ambicije, lov na Kup i drugo mjesto, prodaje sigurno neće biti navrat-nanos. No, s druge strane, izdašna ponuda i realizirani transfer olakšali bi i dovođenje najavljenih novih imena ove zime. Ostaje stoga samo pričekati daljnji razvoj situacije oko bijelo-plavog veznjaka.

Goran Roguljić
TKO GA VIŠE TREBA
Stuttgart je jesenski dio polusezone u Bundesligi završio na 16. mjestu sa samo 14 bodova iz 17 susreta, a ta ga pozicija vodi u doigravanje za ostanak. "Švabe" su najneefikasnija momčad prvenstva, postigli su samo 12 pogodaka, a veznjaci tek dva. Jasno je kako su im pojačanja nužna, a čini se kako Hajradinovića vide kao igrača koji će ih povući prema sigurnoj zoni.

Dugogodišnji vladar grčkog nogometa Olympiacos prošle je sezone izgubio tron, a i ove je već osam bodova iza vodećeg PAOK-a. Konkurencija je u klubu iz Pireja brojnija, no i u rasponu između iskusnih te vrlo mladih igrača bez iskustva, pa je možda i to prilika Hajradinoviću da se nametne.

Osijekovu veznjaku sigurno imponira i interes španjolskog Getafea, koji je trenutno sedmi u Primeri, bod od mjesta koje vodi u Europu. Na sličnoj se poziciji nalazi i Rennes u Francuskoj, osmi, dok Amiens čeka borba za ostanak, s obzirom na to da je 17, bod i mjesto iznad opasne zone.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike