Osijek
PODUZETNA PROFESORICA

Nakon njemačkog jezika i
povijesti stvara - čokolade
Objavljeno 28. prosinca, 2018.
Napravila je svoju prvu ručno rađenu čokoladu za poklon i potom otvorila obrt “Veseli vagon”

Margareta Vučak jedina je Osječanka koja za sebe može reći da polovinu dana predaje povijest i njemački srednjoškolcima, a drugu polovinu u svojoj kuhinji stvara "hranu bogova" – ručno rađenu prvoklasnu čokoladu! U ovaj drugi, slatki dio posla mogli su se uvjeriti i posjetitelji na jučerašnjem Zelenom četvrtku gdje je ova 37-godišnjakinja predstavila svoj obrt "Veseli vagon".

- Kako se inače bavim svime i svačime, jednom sam poželjela pokloniti originalan poklon i pomoću belgijske sirovine ukalupila sam čokoladu za poklon. Vidjevši da mi to ide, sve više sam poklanjala čokoladne poklone iz vlastite radionice i potom se to proširilo na proizvodnju i na prodaju – ispričala je Vučak, koja čokoladu, za sada, pravi od belgijske sirovine, no namjera je nastaviti uz pomoć sirovog kakaovca.

Svoje čokoladne delicije zasad pravi od ukuhane naranče, limuna, limete, tekuće karamele ili kandiranog lješnjaka. Ljubitelji ukusne i nekomercijalne čokolade rado joj se vraćaju, a ovo vrijeme bilo je idealno za kupnju prigodnog ukusnog poklona iz "Veselog vagona", odakle svakodnevno stvara nove oblike i okuse. Sve njih, dakako, kušali su i djelatnici u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek gdje Margareta radi i na upit o dojmovima, kaže:

- Ne kažu mnogo, nego uglavnom sve pojedu – u šali kaže Margareta koja nema problema s manjkom vremena. Kaže da i jedan i drugi posao obavlja potpuno predano, a količina čokolade koju trenutačno proizvodi ostavlja joj dovoljno vremena za sve.

- Obožavam oba svoja posla i imam još mnogo planova i pregršt kreativnih ideja! Čak imam već i svoje stalne kupce, a s radošću prihvaćam i nove kojima ću ispuniti njihove čokoladne snove – kaže ova nasmijana Osječanka koja je i jučer već u jutarnjim satima ostala bez brojnih paketa ručno rađene čokolade.

Marija Mihelić
Čokolada “između” sira i vrhnja...
Oni koji jučer nisu uspjeli posjetiti manifestaciju Zeleni četvrtak ne moraju očajavati smatrajući da su propustili kupiti ručno rađenu čokoladu. Naime, štand obrta “Veseli vagon” već se neko vrijeme nalazi u zatvorenom dijelu gornjogradske tržnice.

- Prodajem čokoladu na štandu između sira i vrhnja - u šali kaže Margereta koja ondje nudi prvoklasnu slasticu petkom i subotom u vremenu od 7 do 13 sati. Ova nasmijana Osječanka mislila je i na one koji u tom razdoblju ne mogu doći na tržnicu, pa svatko tko želi odabrati nešto iz ponude domaćih proizvoda “Veselog vagona” može nazvati na broj 091/897-4289.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike