Crna kronika
ZLOČIN U VINKOVCIMA

Bivšeg šogora ustrijelio hitcem iz sačmarice
Objavljeno 28. prosinca, 2018.
Još uvijek se ne zna što je uzrok krvoprolića koje je šokiralo mještane Soljana i Drenovaca
VINKOVCI

Ubojstvo što se dogodilo u srijedu oko 17.30 sati nije uznemirilo samo Vinkovčane, gdje se u Ulici bana Jelačića na kućnom broju 154 dogodilo, nego i mještane sela Soljani i Drenovci u županjskoj Posavini. Iz tih mjesta u Cvelferiji su i ubijeni 32-godišnjak i ubojica 45-godišnjak, a koje je do prije nekoliko godina vezalo rodbinstvo – bili su šogori.

U policiji šturo odgovaraju kako se ubojstvo dogodilo i da je u kući u Bana Jelačića u Vinkovcima pronađena 32-godišnja mrtva osoba iz Soljana te da se nad 45-godišnjakom iz Drenovaca provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka vatrenim oružjem. Neslužbeno doznajemo da je riječ o sačmarici. Za sada policija nema informacije što se događalo prije ubojstva, ali je utvrđeno da su se ubijeni i ubojica dobro poznavali jer nije bilo tragova obijanja ulaznih vrata niti da su se prije smrtonosnih pucnjeva svađali ili sukobili. Zanimljivo, policija navodi da ubojica ima 45 godina dok Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) navodi da je 43-godišnjak.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Službe kriminalističke policije, provelo očevid u Vinkovcima, na mjestu nalaska tijela 32-godišnjeg muškarca s prostrijeljenom prednjom stranom prsnog koša, navodi se u priopćenju DORH-a.

- Iz do sada prikupljenih podataka proizlazi da se radi o kaznenom djelu ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu 32-godišnjaka, za koje postoji osnova sumnje da je počinitelj uhićeni 43-godišnjak. Naložena je obdukcija tijela oštećenika, a o daljnjem postupanju u ovom predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena - kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Od bliskog rođaka ubijenog koji je zamolio za anonimnost doznajemo da su se dva bivša šogora sastala u kući u Vinkovcima u kojoj odnedavno, saznajemo neslužbeno, živi Drenovčanin, a s njima je bila još jedna osoba iz Drenovaca, njegov prijatelj. Ta se osoba ne dovodi u vezu s ubojstvom.

- Ne znamo što se događalo u kući u Vinkovcima drugog dana Božića, prije ubojstva, ali pretpostavljamo da su se družili, pili, razgovarali i u jednom je trenutku ovaj iz Drenovaca ispalio hitac iz sačmarice u prsa 32-godišnjaka, sina pekara u Soljanima i ubio ga. Povremeno je radio kod oca u pekari. Ne znamo za sada je li hitac ispaljen slučajno ili namjerno – kaže rođak ubijenog.
Neslužbeno doznajemo da je ubijeni Vlado Pekar, oženjen i otac troje malodobne djece. O Mihaelu Viliću zvanom Pile, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo, u Drenovcima ne žele govoriti ili ga ocrtavaju ne baš lijepim epitetima. Na pitanje čime se bavio, odgovaraju: „Bolje da vam ne kažem što je radio“ i da je „problematična osoba“. Otac je dvoje djece, a supruga (sestra ubijenog) napustila ga je i otišla na rad u Irsku.

Miroslav Flego
U vrijeme pucnjave u kući je bila još jedna osoba koja se ne dovodi u vezu s ubojstvom
Najčitanije iz rubrike