Regija
OAZA DODIJELILA PRIZNANJA

Josip Molnar je volonter godine
Objavljeno 26. prosinca, 2018.
BELI MANASTIR - Kraj godine rezerviran je i za proglašenje volontera godine te dodjelu priznanja za volonterski angažman. Organizator događaja je volonterski centar mirovne grupe Oaza, koji je, na svečanosti u maloj gradskoj vijećnici, nagradu za volontera godine dodijelio Josipu Molnaru, predsjedniku DVD-a Beli Manastir. Još od 80-ih godina prošlog stoljeća nesebično odvaja vrijeme te prenosi znanja mlađim članovima DVD-a, koje ne bi bilo toliko uspješno bez ove vrijedne i komunikativne osobe - obrazloženo je te istaknuto kako je Molnar ove godine dobio još dvije nagrade: Priznanje za posebne zasluge u vatrogastvu, koje mu je dodijelio HVZ, te Povelju Grada Belog Manastira.

Priznanje za volonterski angažman u 2018. godini dodijeljeno je Katici Ničin, predsjednici belomanastirske Matice umirovljenika, koja iza sebe ima 1200 volonterskih sati. To je komunikativna osoba koja znanjem i nesebičnim angažmanom radi na poboljšanju života osoba starije životne dobi kroz očuvanje zdravlja, poboljšanje obrazovanja te unapređivanje položaja osoba s invaliditetom - obrazloženje je ove odluke.

Priznanje za volonterski angažman uručeno je i Savici Vujatović, koja iza sebe ima 552 volonterska sata u Književnom klubu koji djeluje u okviu Srpskog udruženja žena Dukat i SKUD-u Beli Manastir.

Nagrade su im uručili Ivana Bandov-Paulić, dogradonačelnica, te Igor Franjić, Predsjednik Gradskog vjeća. I. Getto
Posebno pohvaljeno pet volonterki
Iako u Oazi djeluje velik broj volontera i volonterki koji svoje slobodno vrijeme koriste za dobrobit svih u lokalnoj zajednici, a posebno štićenika belomanastirskih domova za starije i nemoćne, kamo redovito odlaze na druženja i tako im uljepšavaju i čine sadržajnijim samačke dane, posebno su pohvaljeni Mara Bodlović, Stela Stanojević, Kristina Gubić, Dubravka Simendić i, najstarija od njih, Margita Relić.

- Priznanja se dodjeljuju volonterima zaslužnima za nesebičan doprinos - istaknula je Vesna Nedić, direktorica Oaze.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana