Osijek
SVE SPREMNO ZA PETI WINEOS

Uživanje u vinima u Muzeju okusa
Objavljeno 26. prosinca, 2018.
Najveći vinski festival na istoku Hrvatske, WineOS, ove će zime doživjeti svoje peto izdanje. Glavni promotivni događaj u vinskoj regiji Slavonija i Podunavlje donosi mnogo noviteta, a prema riječima organizatora, udruge "Dekanter", sve je spremno za još jedan vinski spektakl.

Novost je da se održava na novoj, ekskluzivnijoj lokaciji, restoranu Muzej okusa, 11. i 12. siječnja. Vinoljupci će, oba festivalska dana od 15 do 21 sat, imati priliku uživati u najboljim vinima istoka Hrvatske te brojnih gostiju iz regije i šire. WineOS će ujedno biti i odlično zagrijavanje za najvažniji vinski datum u kalendaru, blagdan svetoga Vinka, koji je desetak dana poslije.

Organizatori najavljuju da će posjetitelji moći uživati u vinima vinarija iz regija Slavonija i Podunavlje, ali i vinima gostiju iz drugih hrvatskih regija i susjednih zemalja. Na WineOS-u će, osim vinara, izlagati i proizvođači raznih delicija, suhomesnatih proizvoda, sira, rakija i slastica, mahom s našeg područja. Lokalni će se proizvođači Osječanima i njihovim gostima predstaviti zahvaljujući pomoći Osječko–baranjske županije.

Festival predviđa i radionice koje su već sada izazvale veliko zanimanje publike. Dapače, veći dio edukativnih predavanja, koja je ponovno osmislio poznati vinski bloger i publicist Željko Garmaz, već je do kraja rezerviran. Ono što organizatore posebno veseli je činjenica da se za njih predbilježio velik broj ljudi iz raznih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja, što pokazuje kako su i termin i teme izuzetno privlačni. Ulaznica stoji 80 kuna i moguće ju je nabaviti u vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21, a ondje se prodaju i ulaznice za radionice na kojima još ima slobodnog mjesta, po cijeni od 50 kuna. Više informacija o festivalu i pratećem programu zainteresirani mogu pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike