Autoglas
ISPROBALI SMO ČIŠĆENJE AUTOMOBILA

Praktično rješenje za čistu i sačuvanu kožu
Objavljeno 27. prosinca, 2018.
Većina danas iole opremljenijih automobila stiže s kožnim upravljačem, a svakako tu su često i brojni umetci od kože

Želite li da kožne presvlake, upravljač i drugi elementi od kože ostanu kao novi i dugo godina nakon kupnje automobila, tada je Sonax Profiline Leather Care Foam sredstvo koje trebate.

Uvriježeno je mišljenje kako koža u automobilu zahtijeva jako malo brige, za razliku od, recimo, tekstilnih presvlaka koje većinom pazimo i čuvamo od nečistoća. Zaista, koža je višestruko otpornija na razna zaprljanja, pa i mehaničko opterećenje, ali jednako kao i svi drugi materijali u automobilu traži njegu. Ako jednom zapustimo kožu u automobilu, može doći do nepovratne katastrofe, a to je nešto što želimo izbjeći.

Zlatno pravilo - prevencija
U svijetu automobila imamo one kojima je koža apsolutno najbolji odabir, dok s druge strane imamo one koji zaziru od njezine uporabe. No, dok je prilikom izbora presvlaka još moguće birati, većina danas iole opremljenijih automobila stiže s kožnim upravljačem, a svakako tu su često i brojni umetci od kože (poput kožne zaštite ručice mjenjača ili naslona za ruku). Stoga, koliko god se mi trudili zaobići kožu u automobilu, velika je vjerojatnost da će nas ona dočekati. Samozvani stručnjaci često će reći kako kožu u automobilu treba njegovati kao i vlastitu – vlažnim maramicama, kremama i sličnim proizvodima koji su namijenjeni kozmetici. Međutim, to je toliko krivo i opasno jer postižemo upravo suprotno – koži skraćujemo vijek trajanja. Kako, pitate se. Jednostavno i zdravorazumski, obrađena koža i koža živućeg organizma nikako nisu iste. Koža u automobilu prošla je kroz nebrojne procese obrade kako bi bila ovakva kakva je, a kreme, masnoće i drugi proizvodi za nju su jednako kao i za tekstilne presvlake – mrlje i prljavština koju treba izbjegavati i čistiti. Ako ste ikada vidjeli popucanu kožu ili onu koja se guli, vrlo vjerojatno ona nije bila njegovana ili je bila njegovana, ali već spomenutim metodama vlažnim maramicama i kremom za ruke. Stoga, želite li sačuvati kožne presvlake, upravljač i druge elemente u automobili (ali i u kući), prevencija u vidu održavanja je ključna.

Vrh ponude
O Sonax proizvodima često pišemo zato što je riječ o vrhunskim proizvodima posebne namijene. Upravo takav vrhunski proizvod je i Profiline Leather Care Foam. Ovo je zapravo 2-u-1 proizvod koji ima dvojaku zadaću – očistiti i njegovati kožu. Dakle, uz Sonax Profiline Leather Care Foam temeljito i dubinski ćemo očistiti sve kožno u automobilu ili kući, te u isto vrijeme i u istoj radnji pružiti svu potrebnu njegu bez potrebe za nanošenjem drugih zaštita. Ako ste do sada kožu čistili sredstvima za osobnu njegu – prekinite tu praksu odmah, a ako ste koristili druge proizvode za održavanje automobila i na koži, svakako preporučujemo nabavu specijaliziranog sredstva za čišćenje i njegu poput Sonax Profiline Leather Care Foam. Sredstvo dolazi kao aerosol, a špricanjem nastaje bogata pjena. Nju je moguće izravno nanijeti na kožu ili prvo na četku ili krpu od mikrovlakana. Naša preporuka je Sonax četka koja je savršena za ovu namjenu. Pjenu četkanjem ostavljamo par trenutaka djelovati i potom brišemo krpom od mikrovlakana.

Marin Režić
Izvlači vlagu i masnoću
Malo je reći koliko smo ostali šokirani količinom prljavštine, ulja i masti koje je ovo sredstvo izvuklo iz našeg kožnog upravljača. Sonax Profiline Leather Care Foam to postiže svojim naprednim svojstvima koja izvlače vlagu, masnoće i druge prljavštine iz kože. Ako se pitate pa ne čini li vlaga i masnoća kožu očuvanom, upravo suprotno, jednom vlažna i osušena koža postaje kruta, a masnoća daje ružne odsjaje i stvara ljepljivi film kao magnet za prljavštinu. Sonax Profiline Leather Care Foam posjeduje i zaštitu od UV zračenja, tako da će koža ostati sačuvana i meka na dodir, a boje postojane. Tražite li jedno od najboljih i najpraktičnijih rješenja za njegu kože - Sonax Profiline Leather Care Foam naša je preporuka.
Uvriježeno je mišljenje kako koža u automobilu zahtijeva jako malo brige, za razliku od, recimo, tekstilnih presvlaka
Možda ste propustili...