Sport
HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR

Caffeteria Svačić obranila
naslov na Osam kafića
Objavljeno 23. prosinca, 2018.
Ovogodišnji humanitarni turnir igrao se u čast tragično preminulog Mladena Pačara

Pobjedom Caffeterije Svačić završen je deveti humanitarni malonogometni "Turnir osam kafića - in memoriam Mladen Pačar", koji se u subotu održao u dvorani Gradski vrt. Tako se tek drugi put u povijesti ovog turnira dogodilo da je branitelj uspio obraniti naslov, a Caffeteria Svačić postala je i tek druga momčad koja je uspjela osvojiti više od jednog naslova te se sada s dva nalazi samostalno na drugom mjestu, iza rekordera Cluba Patike, koji je tri puta slavio.

Do svog drugog trofeja Caffeteria Svačić stigla je nanizavši tri pobjede, nakon uvjerljivog izdanja protiv Caffeterije Time u četvrtfinalu (11:2), u polufinalu je nakon neizvjesne utakmice svladala Caffe 5 Graviju (4:3), a potom u finalu s 5:2 bila bolja i od CB Loco Brijest. U redove pobjednika Caffeterije Svačić, otišle su i sve tri pojedinačne nagrade. Najbolji igrač i strijelac turnira je Vedran Nikšić, dok je Denis Pintarić najbolji vratar.

Od mene za tebe
Turnir je i ove godine organizirala humanitarna udruga Od mene za tebe, a suorganizator je bio Grad Osijek. U prethodnih osam godina prikupljeno je više od dva milijuna kuna za realizaciju pet projekata u kojima su pomagali djeci s posebnim potrebama. Sva prikupljena sredstva od ovog turnira, od ulaznica do donacija, poslužit će za dovršetak rehabilitacijsko-edukativno-senzoričkog parka u Antunovcu, jedinstvenog u Hrvatskoj, koji se prostire na 5000 kvadratnih metara, a čije je otvorenje planirano za proljeće.

U sedam natjecateljskih utakmica gledatelji u dvorani Gradski vrt mogli su vidjeti veliki broj poznatih (malo)nogometnih imena, od nekadašnjih do aktualnih prvotimaca Osijeka, članova stručnog stožera bijelo-plavih, uspješnih igrača futsala, pa do svih drugih koji su dolaskom i nastupom dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji. I ove je godine odigrana revijalna utakmica između Života na vagi te ŽNK Osijek, u kojoj su hrvatske rekorderke u dobroj atmosferi uvjerljivo slavile.

Za RES park
Uime organizatora, svima koji su došli, od sudionika do gledatelja, zahvalio je predsjednik humanitarne udruge Od mene za tebe Zoran Lacković, koji je posebno istaknuo Irenu Štetić-Andrin, koja je donirala dio svoje nagrade (10.000 kuna), a prethodno je i platila nabavu vrtuljka i tobogana za RES park.

- Mislim da bi i Kutija šibica potpisala imati ovakvo finale kao što je bilo kod nas, s odličnim igračima nogometa i malog nogometa. Organizacijski svake godine nastojimo podignuti sve na stepenicu više, tako da smo zadovoljni i s time. Hvala svima koji su došli i sudjelovali u ovoj našoj akciji. Veći dio RES parka praktički je već gotov, no želimo još neke stvari nadograditi i poboljšati, a bit će potrebna i sredstva za održavanjem velikog broja bilja u njemu. Park će se zvati Marin, po Marinu Barišiću, sinu dopredsjednika naše Udruge, zbog kojeg smo i krenuli prije mnogo godina u sve ove akcije, a bit će namijenjen posebno za djecu s autizmom. Mario, njegov otac, jako se puno naradio s nama da bi taj park zaživio, a s ovime smo i njemu priredili iznenađenje - pojasnio je predsjednik udruge Od mene za tebe Zoran Lacković, najavivši kako će se i u sljedećim izdanjima turnira prikupljati sredstva za održavanje RES parka.

Završetkom turnira akcija doniranja nije stala jer je kao i prijašnjih godina otvoren žiroračun (IBAN: HR5323600001502425820) u Zagrebačkoj banci za sve zainteresirane koji žele i mogu pomoći.

Goran Roguljić
Rezultati
ČETVRTFINALE:

CB Kafić uzdravlje - CB 5 Gravia 3:7, Caffeteria Svačić - Caffeteria Time 11:2, CB Tango - CB Loco Brijest 4:5, Caffeteria Novi Grad - Club Patika 2:6

POLUFINALE:

Caffe 5 Gravia - Caffeteria Svačić 3:4, CB Loco Brijest - Club Patika 2:1

FINALE:

Caffeteria Svačić - CB Loco Brijest 5:2

REVIJALNA UTAKMICA:

RTL Život na vagi - ŽNK Osijek 1:9 (2:3 na penale)
Svi sudionici
CB KAFIĆ UZDRAVLJE:



l D. Pandurević, Rakušić, Batarko, Paulić, Piplica, Radovanović, Glavota, Vukić, Požega, I. Pandurević, Pranjić



CB 5 GRAVIA:



l Anić, A. Pandurević, Stojanac, Bilandžija, Martinčević, Marić, Kasač, Krpata, Jukić, Nospak, H. Milić



CAFFETERIA SVAČIĆ:



l Pintarić, Kujundžija, Kiš, Meter, Krajček, I. Tustonjić, Nikšić, B. Tustonjić, Radotić, Prijić, Milardović, Žitnjak



CAFFETERIA TIME:



l Tonček, Šimašek, Ivković, Turković, Bekavac, Runtić, Kraljević



CB TANGO:



l Skender, Bočkaj, Šimunec, Štetić, Mijić, Obilinović, Špoljarić, Lišnjić, Marin, Mandić, Mrkonjić, Sraga



CB LOCO BRIJEST:



l Ilinčić, Ćavar, Kajfeš, Horvat, Šimić, Mijatović, Stojković, Popović, Ižaković, Rožmarić, Babić, Malinović, Ledinski



CAFFETERIA NOVI GRAD:



l Memović, Mirković, Kalanj, Dakić, Mihaljević, Mioč, Živković, Ćosić, Periša, Pavlović, Damjanović



CLUB PATIKA:



l Gavrić, Grgić, Lucić, Sekulić, Eling, Đerek, Ivančić, Pavičić, Anić, Jurić, Pajković, Gačić



RTL ŽIVOT NA VAGI:



l Santo, Mlinarić, Smoljo, Tucman, Abramović, Prpić, Krolo, Kregar, Bajlo, M. Barišić, Mikulandra, Lopac, Štetić-Andrin



ŽNK OSIJEK:



l Laslavić, Kovačević, K. Barišić, Matanić, Lojna, Šalek, Joščak, Andrlić, Bulut, Baban, Kunštek, Pernar



Sudili su:



l Andrej Burilo, Ivan Župan, Oliver Romić i Dario Bel.
Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana