Osijek
DJED MRAZ SLETIO U OSJEČKU ZRAČNU LUKU

Nestrpljivi mališani oduševljeno dočekali svog najdražeg gosta
Objavljeno 22. prosinca, 2018.

Nakon što se iz zraka javio radio stanicom i pozdravio stotinjak djece i njihovih roditelja te ih nekoliko puta preletio, pri čemu im je iz svog malog zrakoplova ispuštao kišu bombona, Djed Mraz u subotu je sletio na pistu Zračne luke Osijek. Čim su se otvorila vrata zrakoplova, brojni oduševljeni mališani pohitali su prema najdražem Djedici s kojim su se, kao i s Vilenjakom Denijem i animatorom Anđelom, potom u hangaru, uz božićne pjesme, slatkiše, sokove i, naravno, darove, družili i fotografirali za uspomenu više od sat vremena.


Za tradicionalni doček Djeda Mraza u osječkoj zračnoj luci pobrinula se tvrtka Air Pannonia u suradnji sa Zračnom lukom Osijek. ‘’Petu godinu zaredom organiziramo ovaj prekrasan doček Djeda Mraza i s velikim ponosom mogu reći da su slavonska srca uistinu velika. Svi naši zaposlenici sudjelovali su ovoj lijepoj humanitarnoj akciji, gdje smo našoj djeci priključili i djecu iz Dječjeg doma Klasje te svima njima priuštili mnogo radosti uoči božićnih blagdana’’, rekla je direktorica marketinga i prodaje Air Pannonije Zrinka Kujundžija.


Simpatični je Djedica već tradicionalno ikona osječke dramske scene Ivica Lučić – Jutromlat. ‘’Poruka je mira, zdravlja i veselja – pucajte od zdravlja, a ne petardama; i vjerujte u Djeda Mraza. Puno sam puta rekao i opet ću ponoviti: nije važno je l’ po bradi plavi ili bijeli, pravi Djedica je onaj koji darove dijeli‘’, svim mališanima poručio je Djedica koji je u slobodno vrijeme ravnatelj i glumac Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.


Jedanaestogodišnji Matej svake godine dočeka Djeda Mraza u zračnoj luci. ‘’Kad dođemo pjevamo božićne pjesme, onda nas Djed Mraz nazove iz aviona da stiže i svi izađemo van pred njega pa se slikamo s njim i dijeli nam poklone. Uvijek upoznam nove prijatelje i bude mi jako zabavno’’, uživao je Matej. D. Miklić

’Malo platno za Veliki Božić’’


U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, za svu djecu organizirana je i kreativna radionica humanitarnog karaktera. ‘’Treću godinu u nizu dolazimo ovdje s našim učenicima i animiramo mališane. Ovogodišnja je tema ‘’Malo platno za Veliki Božić’’, pa tako djeca, na malom platnu sa štafelajčićima, slikaju razne božićne motive, a svi ti radovi otići će i krasiti prostorije Dječjeg doma Klasje pa možemo reći kako djeca rade za djecu. Na taj način učimo djecu suradnji i gradnji prijateljstva od malih nogu i to je najbitnije’’, rekao je nastavnik ŠPUD-a Osijek Drago Stojaković.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike