Regija
POLEMIKA SHOUKRY NIZAR - ŽUPAN GALIĆ

Zašto mladi odlaze
ako je kod nas raj?
Objavljeno 20. prosinca, 2018.
VINKOVCI

Potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Tomislava Panenića, dr. Shoukry Nizar, Sirijac koji već više od 30 godina živi u Hrvatskoj i kao liječnik dentalne medicine radi u zdravstvenoj ambulanti u Tovarniku, zapodjenuo je polemiku sa županom Božom Galićem nakon što je župan nabrojio sve projekte koji se provode ili će se provoditi i koliko se novca u njih ulaže.

- Slušajući vas, mi ovdje na županijskoj skupštini imamo dojam kao da živimo u raju. A ako je to tako kako vi govorite, zašto se ljudi iseljavaju, zašto odlaze iz raja? U redu, vi radite za dobrobit, ali ne za malog, običnog čovjeka, nego za one koji ionako imaju. Razgovarajte malo s običnom ljudima pa ćete čuti što njih tišti i kako im se može pomoći – rekao je dr. Nizar, nakon čega je župan svima čestitao nadolazeće blagdane i zaželio više uspjeha u 2019.

Vijećnici su usvojili treću izmjenu i dopunu županijskog proračuna, koji je sada povećan za 3 posto, ili 25,8 milijuna kuna.

- Ovim izmjenama proračun se sastoji od 877 milijuna prihoda, 851 milijuna rashoda i 26 milijuna kuna viška prihoda, a tim viškom zdravstvene će ustanove pokriti manjkove iz prijašnjih godina – objasnila je Sandra Adžaga, v.d. pročelnika Službe za proračun i javne financije, a ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Galić najavio je za 2019. proračun od 53 milijuna kuna. U planu je izgradnja ceste Prkovci - Babina Greda, čvor Lipovac-Strošinci i Otok-Bošnjaci te postavljanje zaštitne ograde od 400 metara na zavoju na ulazu u Soljane, gdje je već jedna osoba poginula.

- Program vrijedan 900.000 kuna, 500 tisuća za gospodarstvo, 400 tisuća za sport i demografiju, koncipiran je od sedam glavnih aktivnosti i njih šest odnosi se direktno na poduzetnike i pružanje financijske potpore malih vrijednosti poduzetnicima za svakodnevne aktivnosti. To su nabave opreme, strojeva, manji infrastrukturni radovi, marketinške aktivnosti, sudjelovanje na sajmovima, edukacije, poticanje inovacija u proizvodnji, razvoj novih prototipova i uvođenje sustava kvalitete, a poticat ćemo i stvaranje klastera – rekla je Zrinka Čobanković, pročelnica za gospodarstvo, objašnjavajući program poticanja razvoja poduzetništva. M.F.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike