Osijek
NJIHOVA JE LJUBAV BILA ZA VJEČNOST!

Supružnici Julijana i Franjo Majer umrli su u razmaku od sat vremena
Objavljeno 20. prosinca, 2018.

Smrt osječkih supružnika, 79-godišnje Julijane i sedam godina starijeg Franje Majera, dokaz je da je doista moguće umrijeti od tuge. Naime, nakon 60 godina zajedničkog života preminuli su prošli tjedan istoga dana, u razmaku od nešto više od sat vremena. Franjo je preminuo u 8.15 sati, a njegova voljena Julijana u 9.30, i to na istome mjestu - u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

- Izgleda da je njihova ljubav bila jača od smrti - rekao nam je njihov sin Zvonko, pojašnjavajući da se cijeli život njegovi i roditelji njegovoga brata Zdravka nisu razdvajali. Štoviše, zajedno su još kao djeca radili na polju, ondje su se i upoznali, a nakon što su ih životne okolnosti natjerale da se upute na rad u Njemačku, i ondje su radili zajedno. I ne samo to, odlučili su zajedno raditi i u Iraku te su se potom vratili u rodni grad. Kolika je bila ljubav jedno prema drugome pokazuje i to da je, iako dementan prije godinu dana, Franjo je svoju Julijanu zaprosio - drugi put! Naime, svoju suprugu Franjo neko vrijeme nije prepoznavao, no jednaka je sloga, zadovoljstvo, sreća i ljubav vladala u domu Majerovih i tada, kao i godinama prije. U braku su dobili i dva sina koji su, već i sa svojom djecom, svakodnevno svjedočili nevjerojatnoj ljubavi Franje i njegove Julijane.

- Radili su oboje i u građevinskoj tvrtki Vranica, a nakon što su otišli u mirovinu, uvijek su bili zajedno. Ovo što se dogodilo ostavilo je golemu tugu u našoj obitelji, ali istovremeno je i potvrda da doista nisu mogli jedno bez drugoga - ispričao je sin Zvonko, pojašnjavajući da su Julijana i Franjo spletom okolnosti bili smješteni u dva različita doma za starije osobe. Majka je bila u osječkom domu “Sunce”, a otac u domu “Kanisek”, u Ernestinovu. Kaže kako je u bolnici najprije završila majka, a kad je i sin Zvonko dospio u KBC Osijek, otac nije mogao biti sam, pa je obitelj i njega smjestila u dom te su čekali mogućnost da negdje budu smješteni zajedno.

- Bili su razdvojeni dvadesetak dana, no sudbina je htjela da se majka vratila u bolnicu. Za njom je pod velikom temperaturom ondje prebačen i otac koji je prvi i preminuo. Kad smo došli pred Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu, liječnik nam je javio da je preminula i majka - ispričao je sin, dodajući da je i sam svećenik tijekom pogrebnog ispraćaja na Novogradskom groblju naglasio da je ovaj tužni trenutak Božja milost. Svoje su najmilije supružnici Majer ostavili u velikoj tuzi, no odlaskom s ovoga svijeta gotovo u istom trenutku, a da majka nije niti znala da joj je voljeni suprug preminuo, dokazali su da je njihova ljubav doista za vječnost! M. Mihelić
DIRLJIV PRIZOR
Na vječni počinak supružnici Majer otišli su ovoga ponedjeljka. Pokopani su, razumljivo, u zajedničku grobnicu. Gledajući lijesove svoje bake i svoga djeda, unuka Monja nije mogla suspregnuti suze, no rekla nam je kako je istovremeno bilo toliko dirljivo i zapanjujuće vidjeti kako su nakon više od pola stoljeća ljubavi baka i djed polako zajedno krenuli na vječno počivalište.
Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike