Regija
DONACIJA ROTARY CLUBA VINKOVCI 1937.

EKG uređaj za dijagnostiku kod djece
Objavljeno 19. prosinca, 2018.
VINKOVCI

Željko Sučić, predsjednik Rotary Club Vinkovci 1937., uručio je ravnatelju vinkovačke Županijske opće bolnice dr. Krunoslavu Šporčiću i voditeljici Odjela za pedijatriju dr. Mariji Jurković EKG uređaj posebno opremljen za snimanje srca djece, što je donacija vinkovačkih rotarijanaca. Dr. Šporčić je pojasnio kako je riječ o uređaju kojim se na neinvazivan način prikupljaju medicinski podatci o elektrofiziologiji srca te da se tom donacijom dodatno poboljšavaju dijagnostičke mogućnosti i ukupna skrb o djeci sa srčanim bolestima.

- U ovom trenutku razvijamo dječju kardiologiju, imamo subspecijalistu dječjeg kardiologa, imamo ultrazvuk za dječje srce i sada upotpunjujemo dijagnostiku u bolnici. Ovim ćemo uređajem raditi elektrofiziologiju srca i mnogo će nam pomoći u svakodnevnom radu - rekao je dr. Šporčić zahvalivši na donaciji te dodavši kako je sadašnji EKG uređaj na Odjelu pedijatrije star više od 20 godina.

- Naš humanitarni rad ogleda se u prepoznavanju potreba onih najmlađih. Tako smo se ove godine opredijelili za doniranje EKG uređaja Odjelu za pedijatriju vinkovačke bolnice. Aparat je opremljen posebnim uređajem za snimanje rada srca najmanjih pacijenata, a nadamo se da će ga na pedijatriji što manje koristiti, odnosno da će naši mališani biti zdravi i da neće biti te potrebe – rekao je Sučić.

Prije nekoliko dana, Fondacija poznatog trgovačkog lanca C&A darovala je Odjelu za pedijatriju Opće županijske bolnice Vinkovci pet tisuća eura, kao što inače ova kuća redovito tijekom godine daruje institucije koje skrbe o djeci.

- Donacija će pomoći u obnovi namještaja Odjela, nabavu novih kolica za lijekove, a na Odjel će uskoro stići i moderna ‘‘zidna stanica‘‘ s tlakomjerom i otoskopom te nove police za lijekove, što će liječnicima i sestrama pomoći u svakodnevnom radu s malim pacijentima – rekla je dr. Marija Jurković i zahvalila donatorima.
M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike