Regija
PZ SLAVONSKI SVINJOGOJAC BRENDIRA

“Mmmeso - Slavonsko meso iz inata” brend
Objavljeno 19. prosinca, 2018.
Do Nove godine imat ćemo policu poslovnog partnera u trgovinama i mesnicama s našim proizvodima, kaže Dario Periškić

Poljoprivredna zadruga Slavonski svinjogojac sa sjedištem u Vrpolju, koja postoji još od 2002. i bavi se uzgojem svinja, okupila je 40 uzgajatelja svinja i krenula u novi projekt brendiranja domaćeg mesa za koji vjeruju da će poboljšati stanje u svinjogojstvu, posebice plasmanu svježeg mesa u trgovačkim lancima i mesnicama. Naime, osmislili su novi brend nadahnuta, ali i sugestivnog naziva "Mmmeso - Slavonsko meso iz inata", koji će uskoro biti dostupan potrošačima diljem Hrvatske. Najviše o ovome zna Dario Periškić, predsjednik proizvođačke organizacije PZ Slavonski svinjogajac, koji najviše vuče kako bi projekt bio proveden do kraja i donio dobrobit.

- Ovaj tjedan još dogovaramo s jednim trgovačkim lancem i jednim lancem mesnica i blizu smo konačnom dogovoru, još moramo poraditi na marketingu i svemu ostalom, ali za sada, dok ne bude sve utanačeno, ne mogu o imenima. Do Nove godine imat ćemo policu poslovnog partnera u trgovinama i mesnicama s našim proizvodima – kaže Dario Periškić i dodaje kako su u rujnu dobili novac od države prema programu koji su dostavili, na temelju čega su i dobili nepovratni novac. Utrošit će ga poglavito za organiziranje proizvodnje svojih članica za unaprijed poznatog kupca, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, uvođenje sustava sljedivosti te stvaranje dodane vrijednosti primarnom proizvodu kroz brendiranje svježeg mesa članova organizacije.

- Glavni nam je cilj promoviranje u trgovačkim lancima, brenda "Mmmeso", svježeg svinjskog mesa proizvedenog, uzgojenog i prerađenog u Hrvatskoj, želimo postati brend koji će nositi oznaku "Meso hrvatskih farmi", da je meso bez GMO soje i pozicionirati se kao svonjogojci koji brinu o dobrobiti životinja. S današnjim danom imamo 40 svinjogojaca iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, a zanimaju se i polako prilaze i uzgajivači iz Požeško-slavonske i Bjelogorsko-bilogorske županije. Svi zajedno obrađujemo 3500 hektara, u stajama imamo 25.000 komada tovljenika, ali uz dobru organizaciju i iskorištenje potencijala i maksimalnu popunjenost kapaciteta, mogli bi godišnje isporučiti 30.000 svinja težine od po 120 kilograma – pojašnjava Dario Periškić.

Slavonski svinjogojac ima ambiciozne planove pa sada u vrijeme svinjokolja planiraju prodavati svinjske polutke od 40 do 45 kilograma dostavom na kućni prag, a planiraju, kao što to već rade neki slavonski svinjogojci, poput Vlade Ferbežara iz Otoka, uspostaviti tješnju suradnju s istarskim i dalmatinskim pršutarima, kojima će isporučivati gotove butove spremne za obradu na njihov način.

- Zauzimamo se za pozicioniranje brenda "Mmmeso – Slavonsko meso iz inata" na tržištu, da ga učinimo prepoznatljivim što će u konačnici i rezultirati rastom potražnje, a to će potaknuti i rast proizvodnje. Na ovaj način možemo utjecati na oživljavanje svinjogojstva koje je godinama bilo zapostavljano – zaključuje Dario Periškić.

Miroslav Flego
Lakše do tržišta i jeftinijeg repromaterijala
Dobromir Čović, predsjednik Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije, kaže kako uspjeh najviše ovisi o članovima i kako će se oni postaviti - moraju jasno reći žele li ili ne tržiti preko proizvođačke organizacije i iskoristiti sve što ona nudi, a nudi puno

- Sve je to dobro zamišljeno i nadam se da ćemo ovu priliku iskoristi i plasirati svoje proizvode na tržište. Objedinjeni u proizvođačku organizaciju puno smo jači, repromaterijal ćemo dobiti jeftinije nego kada ga pojedinačno kupujemo - kaže Čović, koji ima 28 krmača, prodaje prasad i tovi svinje čije butove šalje istarskim pršutarima.
članstvo
PZ ima 40 članova, prima sve svinjogojce
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike