Sport
OSJEČKI KUGLAČ SENIORSKI JE PRVAK HRVATSKE

Mario Mušanić sigurna je oklada svake neparne godine
Objavljeno 18. prosinca, 2018.

Nastavlja se dominacija kuglača s Drave na pojedinačnoj seniorskoj državnoj smotri. Na kuglani Vijuš u Slavonskom Brodu odigrano je prošlog vikenda 28. izdanje prvenstva Hrvatske, koje je kod kuglača suvereno osvojio Mario Mušanić.

Premijerno 2009.
Kuglaču Osijeka ovo je peti naslov prvaka u posljednjih deset godina. Premijerno je slavio 2009. (tada se i prvi put igralo na ispadanje), potom je bez premca bio 2013., 2015., 2017. i sada je primat potvrđen za 2019. godinu. Znači svake neparne sezone Mušanić je gotovo u pravilu najbolji u Lijepoj Našoj.

- Uvijek se našalim malo za neparne godine, ali doista ispada da mi leže. Jedna mi je ipak promaknula, ali nakon 2011. sam u pravilu svake dvije godine osvajao naslov. Osim osobnog uspjeha, tu je i onaj klupski, jer je KK Osijek u nokaut-završnici imao četiri predstavnika, a uz moj naslov tu je i treće mjesto Ivana Pušića. Nikad nismo imali dva igrača u poluzavršnici, stoga ove dvije medalje imaju težinu - kaže Mušanić, koji je na tronu naslijedio svog klupskog suigrača Marija Liovića, s kojim je postojala i mogućnost međusobnog obračuna u četvrtfinalu.

- Na startu nokaut-faze za protivnika sam imao Božidara Krajačića, koji najbolje poznaje kuglanu, jer je član brodskog Zanatlije. Prolaz sam potvrdio bez problema (579:530), a očekivao sam potom Liovića u sljedećoj rundi. No, izgubio je od Darija Dude, koji je odigrao odličan meč. S druge strane, Mario je to subotnje jutro proveo u rađaonici, a nakon što je dobio kćer Klaru, došao je i odigrao dobrih 120 hitaca, ali nije prošao. Iz moje perspektive to nije bila loša opcija, ali ne bih imao ništa protiv da sam igrao protiv suigrača jer su i u drugom četvrtfinalu za prolaz igrali Pušić i Dario Radoš. Protiv Dude sam imao potpunu kontrolu (606:571), Pušić je prošao Radoša, stoga je bilo jasno da će netko iz Osijeka dan poslije igrati za naslov - kaže 47-godišnji kuglač s Drave, koji je objektivno bio i prvi favorit u nedjelju.

- U kvartetu sam bio najmlađi, a s druge sam imao najviše iskustva igranja ovakvih završnica. U polufinalu me čekao Pušić, kojem Vijuš leži, nije slučajno imao i najbolji rezultat u kvalifikacijama. Ali, ovo je ipak drukčija utakmica, vidjelo se to i na suparniku, koji je bio nervozan, stoga sam znao da ću u finale.

Najbolji rezultat dana
Izborio ga je je pobjedom 2.5:1.5 (586:569), a tamo je čekao Darko Kasumović iz Bjelovara, koji je prije 13 godina nosio dres tadašnjeg Konikom Osijeka. No nije imao izgleda jer je Mušanić najbolje ostavio za kraj.

- Nisu na prvenstvu bili visoki rezultati, do finala su samo četiri bila preko 600 čunjeva. Ja sam u borbi za naslov ostvario i najbolji rezultat u dva dana, sa 618 čunjeva sam potvrdio primat. Zasluženo, što su potvrdili i neutralni promatrači sa strane, koji su konstatirali da nitko nije na ovakav način stigao do kraja. Neću reći da je bilo lako, jer nije, ali sam u sva četiri susreta sve konce držao u svojim rukama, nitko od suparnika nije imao ni najmanje izgleda, sve sam rješavao i prije posljednjeg seta. Bio sam dobro mentalno i tjelesno pripremljen. Za razliku od prvog dana, kada je između dva nastupa bilo više od tri sata pauze, u nedjelju je između polufinala i finala bilo samo 15-ak minuta za predah. To mi je i bolje odgovaralo, bio sam u dobrom ritmu, što sam potvrdio najboljim rezultatom završnice, zborio je nakon još jednog uspjeha Mario Mušanić, koji je sada učvrstio drugo mjesto na listi pobjednika s pet naslova (devet ima sugrađanin i bivši suigrač Branislav Bogdanović). Ako se nastavi ovako, šesti bi mogao stići za dvije godine. Svaka neparna je njegova...

Nino Benčina
Mario Mušanić sada je učvrstio drugo mjesto na listi pobjednika s pet naslova
Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike