Novosti
POLITIČKI PERFORMANS U KARLOVCU

Aktivist gradonačelniku poklonio kartu za Bajagu
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
Karlovački politički aktivist Nikola Badovinac u ponedjeljak je kroz urudžbeni postupak gradske uprave poklonio gradonačelniku Damiru Mandiću (HDZ) ulaznicu za zagrebački koncert Bajage i Instruktora, nakon što je ove jeseni koncert tog popularnog beogradskog rockera i njegovog benda u Karlovcu bio najavljen, pa zabranjen.


Badovinac je u otvorenom pismu gradonačelniku napisao da je u prosincu, kao mjesecu darivanja, odlučio "pridonijeti poboljšanju gradonačelnika kao osobe i kao gradonačelnika, da bi bio tolerantniji i cijenio sve čiji su stavovi sukladni zakonima RH“. Ukazujući na važnost snošljivosti i poštivanja tuđih ideja, stavova i načina života, izrazio nadu da će gradonačelnik Mandić posjetom koncertu Bajage i Instruktora u Zagrebu "podići svoju razinu tolerantnosti" te da Karlovac "više neće biti poznat kao grad koji zabranjuje koncerte". Inače, Badovinac redovito izvještava javnost o tijeku javnih natječaja na rukovodeća mjesta za koja se osobno javlja, a prošlog je tjedna, zbog sumnje u "uhljebljivanje", odnosno namještanje zapošljavanja na javnim natječajima, gradonačelnika Mandića prijavio Državnom odvjetništvu za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je, kako je izjavio Hini, "nezakonito sudjelovao u zapošljavanju solidnog broja ljudi". Na taj je način, dodao je, prekršio ustavno pravo da svaki hrvatski državljanin pod jednakim uvjetima sudjeluje u obavljanju javnih poslova, "jer javna služba mora svima biti jednako dostupna“. Badovinac je iz HNS-a istupio odmah nakon što su na nacionalnoj razini HNS i HDZ sklopili koaliciju, no svoju je političku aktivnost nastavio, kako kaže, "kroz građanski aktivizam, poput javljanja na sve natječaje, iako se rezultat unaprijed zna".
Gradonačelnik Mandić izjavio je Hini kako on nije zabranio Bajagin koncert u Karlovcu, jer "nije dobro da ja, ili bilo koji gradonačelnik, bude DJ u svome gradu“, ističući kako ne zna tko je zabranio koncert, odnosno zbog čega je Bajaga od koncerta u Karlovcu odustao.H
Možda ste propustili...