Regija
TRADICIJA I RADO ČITANA PUBLIKACIJA

Izišao Požeški pučki kalendar za 2019.
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
POŽEGA - Već 27 godina Požega na razmeđu dviju kalendarskih godina ima zanimljivo izdanje, Požeški pučki kalendar, koji rado čitaju i brojni Požežani koji žive daleko od rodnog kraja. Tako je i ove godine objavljen kalendar za sljedeću, 2019. godinu u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ Pan press, a prigodno pred autorima tekstova predstavila ga je Nikol Jukić, profesorica hrvatskog jezika u požeškoj Ekonomskoj školi.

- Iznimno pozitivna motivacija i optimizam provlače se kroz cijeli kalendar, koji obiluje brojnim temama iz gospodarskog, kulturnog i sportskog života te korisnim savjetima, literarnim prilozima o običajima i tradicijskoj baštini ovoga kraja – istaknula na predstavljanju prof. Jukić.

Autori su tekstova u Požeškom pučkom kalendaru 2019., osim njegova urednika Jelenka Topića, Mario Kalan, Marko Ašenbrener, Lana Derkač, Boris Ožanić, Danica Rončević, Ivica Tomić, Juraj Zelić, Branko Kolić, Branka Starčević Tesari, Mirjana Šperanda, Vinko Tadić, Irena Kalan, Maja Žebčević Matić, Lojzo Buturac, Georgije Diklić, Nada Bonić, Branimir Mikić, Zlatko Antunović, Zdenko Hruška i drugi.

- Hvala uredniku na dugogodišnjem predanom radu jer 27 godina raditi ovakvo izdanje nije mala stvar, a to je zanimljiva i lijepa priča za naš grad – kazao je u pozdravnoj riječi u ime grada Požege zamjenik gradonačelnika Mario Pilon te dodao da će Grad uvijek pomagati ovakva tradicijska izdanja.

Idejnom začetniku i uredniku na upornosti je čestitao i dugogodišnji požeški društveni aktivist Bruno Horvat, a tijekom predstavljanja nastupio je tamburaški sastav Paori pod ravnanjem Luke Prpića. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike