Regija
DEMANTI GRADONAČELNIKA DARKA PULJAŠIĆA:

Nema sudske odluke da sam kriv za bilo kakvo kazneno djelo
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
POŽEGA - Požeški gradonačelnik Darko Puljašić zatražio je od Glasa Slavonije “ispravak informacije, koju ste objavili, a kojom su povrijeđena moja prava i legitimni interesi”. Riječ je o navodu u tekstu koji se bavi skorašnjom promjenom slavonskih zastupnika u Hrvatskom saboru.

“Naime, u dnevnoj tiskovini Glas Slavonije, u izdanju za dan srijeda, 12. prosinca 2018., u članku s naslovom ‘Od 15. siječnja gradonačelnik Županje neće biti zastupnik’, podnaslovom ‘Umjesto Davora Miličevića u Sabor odlaze Milinković, Puljašić ili Jozić’, objavljen je i dio teksta koji citiran glasi: ‘Hoće li za Puljašića otegotna okolnost za mogući odlazak u Sabor biti ta što je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu ljetos osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci zbog nezakonitog zapošljavanja u požeškom Domu zdravlja u vrijeme dok je bio ravnatelj te ustanove, ostaje vidjeti’.

Objavljena informacija o mojoj kaznenoj osudi je netočna i predstavlja grubo kršenje pozitivnih propisa budući ne postoji sudska odluka kojom bih bio pravomoćno oglašen krivim za počinjenje bilo kojeg kaznenog djela. Štoviše, ne postoji niti nepravomoćna odluka, budući je presuda koju članak spominje odmah po njenom donošenju stavljena izvan snage kao nezakonita rješenjem Općinskog suda u Slavonskom Brodu, poslovni broj Kov-117/2018-2 od 11. rujna 2018. Ta je pak odluka o stavljanju izvan snage pravomoćna!

Objava informacije u sadržaju koji navodi na zaključak o postojanju presude koja me oglašava krivim jest zlonamjerno zavaravajuća, istu osporavam”, navodi, između ostalog, Darko Puljašić u svojem reagiranju. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike