Osijek
AKTIVNOSTI U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI

Besplatan upis i adventska radionica
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
Čepinska knjižnica ponovno je potvrdila da je zajednički dnevni boravak za svoje mještane. Među brojnim radionicama koje organiziraju za stanovnike našlo se i druženje žena koje su imale priliku naučiti zanimljivu tehniku sijanja božićne pšenice. Već godinama mještanka Anica Pervan božićnom pšenicom ukrašava oltare čepinskih župa, a ovom je prigodom svoje umijeće podijelila s polaznicama radionice.

Objašnjavajući proces postupka, Anica je otkrivala brojne male tajne velikih znalaca: kada i kako zalijevati, kada ukloniti čarapu, kako prozračiti, kako svoju pšenicu učiniti ljepšom i kićenijom da bi u domu blagdanski dani bili još ljepši. Na kraju prezentacije polaznicima radionice podijelila je posijanu pšenicu, a oni će ju njegovati po Aničinim uputama.

Knjižnicu je posjetilo 140-ak osoba, a 121 osoba iskoristila je mogućnost besplatnog upisa i produženja članstva. U Centru za kulturu Čepin i Općini Čepin navode kako su sretni što se ovakvim akcijama omogućuje mještanima pristup čitanju i korištenju knjižničnih usluga besplatno na godinu dana i što svaki put na taj način privučemo nove korisnike. Knjižničarke navode da se ovaj put 21 osoba prvi put upisala u knjižnicu, a zanimljivo je, vjerojatno zbog velikog fonda i zanimljivih događanja i čitateljskog kluba iz Čepina, da osim mještana Čepina pogodnost besplatnog upisa iskoriste i osobe iz okolnih mjesta, odnosno Darde i Osijeka. Knjižničarke navode kako se nadaju da će opravdati povjerenje novoupisanih članova i da će korisnici često dolaziti i uživati u knjižničarskim aktivnostima i uslugama. D.Pejić
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana