Crna kronika
OTKRIVENI LOPOVI U SLAVONSKOM BRODU

Maloljetnik ukrao čak 18 bicikala
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
SLAVONSKI BROD - Maloljetnika i 28-godišnjaka policija u Slavonskom Brodu osumnjičila je za 18 krađa i kaznenih djela prikrivanja. Maloljetnika se sumnjiči da je tijekom srpnja, kolovoza, rujna, listopada i studenoga, na području Slavonskog Broda, ispred stambenih zgrada, podrumskih prostorija zgrada te dvorišta obiteljskih kuća krao bicikle, a 28-godišnjak ih je nadalje preuzimao i prodavao. Radi se o deset bicikala koji su bili zaključani i osam koje su vlasnici ostavili otključane. Kod kradljivaca su pronađena četiri bicikla koje će policija vratiti vlasnicima. Protiv maloljetnika i 28-godišnjaka slijede odgovarajuće kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

​Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, kazala je da ponovni uspjesi u razrješenju kaznenih djela imovinskog karaktera upozoravaju na kvalitetan i kontinuiran rad brodskih policajaca. U prvih deset mjeseci ove godine 44,7 posto od ukupnog broja kaznenih djela činile su krađe. Evidentirana je ukupno 251 krađa, što je 70 kaznenih djela, ili 21,8 posto manje nego u odnosu prema deset mjeseci 2017. godine. Ukupna razriješenost krađa iznosi 32,7 posto. U ukupnom broju kaznenih djela protiv imovine ističu se i teške krađe, i to njih 208, ili 27,5 posto manje u odnosu prema deset mjeseci 2017. godine.

Osječka policija pokrenula je potragu za osobom koja je u subotu ujutro ušla u otključan teretni automobil koji je bio parkiran u Ulici Danice Pinterović u Osijeku i odvezla ga u nepoznatom smjeru. Baranjskoj tvrtki nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Traga se i za dva kradljivca mobitela. Naime, u petak poslijepodne iz otključanog automobila parkiranog na parkiralištu u Hebrangovoj ulici u Đakovu, ukraden je mobitel u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Istoga dana, također poslijepodne, u trgovačkom centru u Osijeku kradljivac je iskoristio neoprez 23-godišnjakinje te joj iz jakne ukrao mobitel, također vrijedan nekoliko tisuća kuna. Riješena je i jedna krađa od rujna. Istraga je pokazala da je 18-godišnjakinja u večernjim satima 17. rujna, u kući u Samatovcima, iskoristila neoprez 43-godišnjaka te mu iz torbice ukrala novčanik s nekoliko desetaka tisuća kuna, koje je potom predala 19-godišnjaku.S.Lacić
Najčitanije iz rubrike