Kultura
DNEVNA SOBA ART STUDIJA LAPO LAPO

U Ilici i Suvremena Šokačka Avangarda Županjca Mislava Lešića
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
ZAGREB - Zagrebački (street) art studio Lapo Lapo ovog je prosinca odlučio otvoriti vrata svoje Dnevne sobe i pozvati Zagrepčane na ugodna i kreativna zimska druženja u Ilici 50: dvije zanimljive izložbe, likovne radionice za osnovnoškolce, projekcije filmova, fina klopa, dobro društvo.Prvo je Dnevna soba postala mala knjižnica jer je svoju Lutajuću knjigu izložila zanimljiva mlada umjetnica Antonella Šantek. Osim što se bavi crtanjem i slikarstvom te je sudjelovala na brojnim grupnim izložbama i projektima, Antonella je posvećena i društvenom radu. S Milom Mrvaljem je 2013. osnovala udrugu Fajter, koja osim izdavanja umjetničkog časopisa, provodi ture Invisible Zagreb. Lutajuća knjiga je projekt prikupljanja odbačenih knjiga koje zahvaljujući ‘maloj‘ intervenciji dobivaju novi umjetnički život u kojemu motivirajuća poruka ima smisla jedino ako se šalje dalje. O tome je Antonella govorila uživo. Uz glazbeni nastup romantičnog dvojca Cura i dečko, u studiju Lapo Lapo tom su se prilikom mogli kupiti jedinstveni Antonellini radovi.

Razlog za boravak u Dnevnoj sobi imaju i osnovnoškolci koji će moći sudjelovati u likovnim radionicama OMart pod vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfske pedagoginje. Ove će besplatne radionice tematski pratiti blagdansko doba, a klinci će se likovno i kreativno izraziti i zadovoljno svoje radove ponijeti kući.

Tjedan od 17. pa do kraja prosinca bit će ispunjen popodnevnim druženjima uz omiljene DJ selekcije, projekcije filmova, a Điki & Đusko bit će otvoreni za sve koji ogladne, ožedne ili ih samo žele upoznati uživo.

Jedinstvena jednovečernja izložba Suvremena Šokačka Avangarda dogodit će se 21. prosinca, kada u Lapo Lapo stiže fantastični mladi umjetnik Mislav Lešić-Đurakov. Rođen u Županji, magistrirao slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Mislav je već nekoliko godina aktivan u području slikarstva, ilustracije, dizajna i street arta. Imao je nekoliko zapaženih samostalnih i skupnih izložbi diljem Hrvatske, te u Sloveniji, Poljskoj, Srbiji. Ove je godine sudjelovao u međunarodnom projektu umjetničkih intervencija Okolo, u sklopu kojeg potpisuje impresivan mural na stubama tržnice Dolac u centru Zagreba.

Mislav će od 17 sati Dnevnu sobu pretvoriti u tipičnu slavonsku priču te predstaviti izložbu Realizam Ćorava Sokaka vol II, koju će pratiti i prigodna scenografija. Početnu inspiraciju za ovaj ciklus izložbi Mislav crpi iz hrvatskoga postimpresionizma i francuskoga realizma, ali i secesijskih i psihodeličnih postera i grafike 20. stoljeća, nakon čega sve uspješno povezuje konceptualnim tonom u sliku šokačkoga života. Čvarci su u slavonskoj kući neizostavni, tako da ih očekujete i te večeri u Lapo Lapo, a uz slušanje ploča Mislavovi zanimljivi radovi bit će na prodaju. N.Vek.
Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike