Sport
DINAMO ZAVRŠIO SAVRŠENU, A HAJDUK SUMORNU JESEN

Nenad Bjelica i njegovi modri za kraj sjajne 2018. slomili i nemoćni Hajduk
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
Nogometaši Dinama na najbolji su mogući način zaokružili svoju savršenu jesen - pobijedili su na Maksimiru pred 11.000 ljudi u velikom hrvatskom derbiju Hajduk s 1:0. Od Hajduka je ostalo samo ime, splitski klub posljednjih je godina sjena onoga što je nekada bio, no još uvijek su utakmice Dinama i Hajduka veliki derbiji i obračun najvećih rivala.

Dinamo, iako bez Hajrovića, Gavranovića, Oršića, Ademija..., krenuo je žestoko i mogao je povesti već u 35. sekundi, pucao je Petković, ali lopta odlazi pokraj vratnice. Domaćin je nastavio s prijetnjama, izglednu priliku imao je u 29. minuti nakon što je Šitum proigrao Gojaka koji se našao sam pred vratarom Hajduka, ali u tom duelu uspješniji je bio Posavec koji brani udarac s pet metara. Uspio je Hajduk u prvom poluvremenu uputiti jedan udarac prema vratima Dinama i bila je to dobra prigoda, u 35 minuti Jairo je prošao kroz domaću obranu, pa je pucao ravno u Livakovića. Na odmor se otišlo s 0:0, a nakon samo četiri minute igre u drugom dijelu Dinamo je poveo. Poljak Kadzior iz slobodnog udarca s nekih 20-ak metara fantastično je prebacio živi zid i pogodio u lijevi kut nemoćnog vratara Posavca. Nakon vodstva momčad Nenada Bjelice povukla se i prepustila inicijativu Splićanima koji su nastupili u izmijenjenom, dosta pomlađenom sastavu i može se reći da su dobro parirali favoriziranim Zagrepčanima. I taj novi i mladi Hajduk u 80. minuti imao je jako dobru prigodu za izjednačenje, ali je Teklić, koji je zamijenio Caktaša, pucao ravno u Livakovića. Do kraja je Dinamo zadržao vodstvo i od 2018. oprostio se minimalnom pobjedom te na zimsku stanku odlazi kao najbolja momčad Prve HNL s velikih 45 bodova, 11 više od drugoplasiranog Osijeka i čak 22 više od šestog Hajduka.

I dok klub s Maksimira pod vodstvom trenera Nenada Bjelice niže pobjede i uspjehe na domaćoj i eurosceni, bijeli s Poljuda su pak novim porazom zaokružili svoju "sumornu jesen", koju trebaju što prije zaboraviti, ali i iz nje nešto naučiti. Bijeli brod nezaustavljivo tone, njegovi navijači su uvjereni da neće doživjeti sudbinu Titanica, ali Hajduku trebaju - promjene. Što je najgore, mijenjalo se u Splitu sve što se mijenjati može, od vodstva kluba, trenera, pa do igrača, ali svaka promjena kao da je sve gora. I zato nakon nedjelje Hajduk i njegovi navijači vjerojatno su svi zajedno odahnuli, jer, hvala Bogu, gotovo je. Završila je katastrofalna polusezona, zaostatak za Dinamom je golem i nenadoknadiv - 22 boda, ali društvo s Poljuda nema ispred sebe samo Dinamo, sada je u velikom zaostatku i za Osijekom, Rijekom, pa čak i Lokomotivom i Goricom.
I. Liović


Ivana Liović
Idila u Maksimiru, nemir na Poljudu
U Dinamu i Hajduku na kraju 2018. godine sasvim drugačije ozračje. U Maksimir se vratio naslov državnog prvaka i pobjednika Kupa, momčad je nakon 49 godina izborila proljeće u Europi, pobjednički krstari u novoj sezoni hrvatskog prvenstva i Kupa. Na Maksimiru više nema Zdravka Mamića, ali vratili su se navijači i sve izgleda sjajno i bajno. Hajduk pak proživljava agoniju, jesen je bila teška da teža ne može. Ili pak može. U klubu stalno problemi, mjenjaju se treneri, uprava, igrači... Momčad niže poraze, četiri posljednje utakmice Hajduk je igrao u Poljudu pred praznim tibinama, ispao je u četvrtfinalu Kupa, a proljeće čeka na lošem šestom mjestu tablice Prve HNL.
Izet Hajrović

igrač Dinama

Mi smo sve ciljeve koje smo imali prije sezone ostvarili i sad idemo na odmor. Nakon toga krećemo dalje s još višim ambicijama. Bila je odlična atmosfera, navijači su nam dali podršku i godinu smo završili pobjedom.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike