Sport
PRVA HMNL

Osijek Kelme na kraju godine teško stradao u Vrgorcu
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
Dok je bilo snage Osijek Kelme je bio "živ", kapitulirao je u posljednjih desetak minuta

Prvi dio sezone Osijek Kelme završio je s najtežim porazom u 11 jesenskih kola. Stradali su Osječani na gostovanju u Vrgorcu.


Recept za poraz opet je bio isti. Dok je bilo snage momčad Marina Smoje bila je živa u utakmici i držala rezultatsku neizvjesnost. Čim su ostali bez goriva Osječani su se sunovratili u ponor neizbježnog poraza. Ovaj put dodatni problem bila im je kratka klupa, jer su u Vrgorac doputovali sa samo šest igrača izmoreni od dugog i neugodnog putovanja s obzirom na to da su se morali na većem njegovom dijelu suočavati sa zimskim radostima.


- Do Vrgorca i natrag ukupno smo putovali 21 sat. Dobro da smo uoće i stigli tamo, s obzirom na to kakvi su vremenski uvjeti vladali na cesti. Što se utakmice tiče nemam mnogo toga za reći. Šesti put smo ove sezone poveli i šesti put izgubili. Koštala nas je kratka klupa, jer sam na raspolaganju imao samo šest igrača. Dok smo imali snage igrati presing po cijelom terenu, bili smo debelo u utakmici, a kad smo se ispuhali, spasa više nije bilo. Rano smo poveli, ali smo odmah i primili pogodak za izjednačenje, a dobro smo se držali sve do zavrešnice prvog dijela kada smo u dvije minute primili dva pogotka. Posebno je nes(p)retan bio pogodak za 2:1 kod kojeg je našem vrataru ispala lopta koju je već imao u rukama. Ipak, držali smo neizvjesnost do deset minuta prije kraja i onda smo fizički jednostavno pukli – objasnio je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.


Osijek Kelme tako će na zimsku stanku kao posljednjeplasirana momčad Prve HMNL, a ako žele izbjeći ispadanje (u drugoligaško natjecanje sele se tri najlošije plasirane momčad na ljestvici nap.a.), trebat će u osječkim redovima napraviti ozbiljno preslagivanje momčadi i svakako se pojačati za proljetnio dio sezone.


- Ljestvica ne izgleda dobro, ali još ništa nije gotovo. Trebamo se pojačati, a ključ uspjeha leži u prva četiri proljetna kola. Još uvijek sam optimist i vjerujem u pozitivan rasplet – zaključio je Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.
Misija pojačavanja momčadi neće biti laka. Prvo, za to treba nabaviti novac, a drugo i pronaći adekvatna pojačanja, jer prema novim pravilima HNS-a tijekom zime igrači mogu mijenjati sredine samo uz suglasnost svojih dotadašnjih klubova, što je pravilo koje do ove zime nije bilo na snazi. D.Keler
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike