Sport
OSIJEK - INTER

Zaprešićani ispraćeni
kući sa šest komada uz
“hat-trick” Mirka Marića
Objavljeno 16. prosinca, 2018.
Osijek je za kraj jeseni svojim najvjernijim pristašama pripremio poseban doživljaj

Vezani članci

KAD SE HRABRE RUKE SLOŽE

Osječani snježni prekrivač očistili za samo dva sata

Kakav finale jeseni nogometaša Osijeka! Ispratili su iz Gradskog vrta goste iz Zaprešića sa šest pogodaka što predstavlja najuvjerljiviju pobjeda u povijesti osječkog prvoligaša u Gradskom vrtu otkako se igra HNL. Međutim, prvo moramo odati priznanje svim onim ljudima koji su tog jutra očistili teren tako dobro da se na njemu moglo posve normalno igrati.


Nogometaši Osijeka odužili su ime se na najbolji način pravom golijadom u kojoj je prednjačio Mirko Marić koji je zabio tri pogotka, a na njemu je načinjen i kazneni udarac. Zanimljivo je kako gosti dobar dio utakmice nisu igrali baš tako loše, ali ovaj put naletjeli su na, za realizaciju, vrlo raspoložene bijelo-plave koji su gotovo sve svoje prilike pretvorili u pogotke. Zanimljivo, bekovi Osijeka Alen Grgić i Erik Janža ubilježili su kombinirano čak pet asistencija što je doista prava rijetkost. Uglavnom, za kraj smo u polarnim uvjetima Gradskog vrta svjedočili pravom bijelo-plavom partyju nakon kojeg će Osječani prezimiti kao drugoplasirana i najeefikasnija momčad Lige.

"Trica" do odmora

Čudno je pomalo bilo prvo poluvrijeme. Inter je naoko u igri pokazao više, ali Osijek je bio klinički precizan u završnici svojih akcija pa je, kao ni jednom ove sezone, već do odmora imao velika tri pogotka prednosti. Gosti su u otvaranju susreta pokušali iznenaditi bijelo-plave presingom i vrlo agresivnim pristupom pa su prvi i došli do prilike za pogodak. U 10. minuti Brezovec je ubacio s desne strane, Postonjski se iskrao na prvu vratnicu, pucao glavom sa šest metara, Malenica je nekako uspio odbiti taj pokušaj, ali je lopta dobila čudnu rotaciju i krenula prema mreži, a na liniji ju je izbio Grgić. Zaprešićani su tvrdili kako je prešla crtu vrata, no suci se nisu složili s tim pa je igra nastavljena. I to je odmah donijelo uzbuđenje na drugoj strani. Na dugačku loptu Kelava je napustio vrata i glavom je pokušao raščistiti na 17-18 metara, nije to učinio najbolje pa je priliku dobio Hajradinović, pucao je s 20-ak metara i promašio cilj. Ipak, ubrzo nakon toga Osijek je poveo nakon vrlo lijepe akcije čiji je začetnik bio Pušić, Grgić se odlično ubacio po desnoj strani i servirao loptu Mariću koji nije mogao promašiti iz te situacije. Međutim, vodstvo nije Osječanima dalo krila već ih je nekako dodatno usporilo, pa su uslijedile minute u kojima su gosti bili apsolutni vladari situacije na terenu. Trener Osijeka Zoran Zekić ljutito je skakao uz aut-liniju pokušavajući pokrenuti svoju momčad, ali trebalo je proći više od 20 minuta kako bi bijelo-plavi stvorili nekakvu gužvu pred Kelavom, a kad im je to uspjelo, odmah su udvostručili svoje vodstvo. U 34. minuti Hajradinović je ubacio s lijeve strane, a Marića je ispred vrata na nedopušten način zaustavio Čeliković, pa je dosuđen kazneni udarac. Hajradinović je, kao i uvijek, bio siguran. Istina, Kelava je pogodio stranu, ali nije mogao zaustaviti preciznu poluvisoku loptu upućenu u lijevi kut. Taj je pogodak posve presjekao goste koji su izgubili konce igre koje su dotad držali, pa je Osijek došao na svoje. U 42. minuti veliku priliku za povećanje vodstva imali su prvo Boban, kojeg je odlično proigrao Marić, Boban je zaobišao Kelavu, uputio je udarac prema praznim vratima, ali tamo je odnekale izniknuo Prenga i za trenutak otklonio opasnost, lopta se odbila do Pušića koji je lukavo pucao u prvi kut, no nije pogodio. Ipak, do poluvremena uspio je postići i treći pogodak. U posljednjoj minuti prvog dijela Janža se najbolje snašao nakon što je Kelava kratko odbio Bočkajev ubačaj, izdržao je duel i proigrao Hentyja koji se namjestio i kroz tri igrača gostiju treći put zatresao mrežu.

Još tri komada


U drugi dio susreta Osijek je ušao s dvije dobre prilike. Dogodile su se u istoj minuti - 48. Prvo je Pilj ušao u kazneni prostor, pucao s 12-13 metara malo iskosa s desne strane i debelo promašio vrata, a pola minute kasnije Boban je odličnu priliku pripremio Mariću kada ga je pronašao na drugoj vratnici, Osijekov centrafor pucao je glavom iz "peterca", no odlično je reagirao Kelava i ispod same grede loptu izbacio u korner. Ipak, nakon tih početnih uzbuđenja utakmica je izgubila na tempu. Osječani su usporili igru zadovoljni vodstvom, dok su gosti pokušavali smanjiti zaostatak. U 57. Muhar je prijetio glavom bez rezultata, a deset minuta kasnije Brezovec je iz slobodnog udarca s 23-24 metra naciljao donji desni kut, a Malenica je bio spreman. Najbolju priliku za pogodak Inter je imao u 72. minuti kada je brzonogi Ajayi ušao u šesnaesterac s lijeve strane, prizemnom loptom tražio je i pronašao Vukčevića na drugoj vratnici, koji je bio malo prekratak pa je s dva metra poslao loptu pokraj gola. U posljednjih desetak minuta susreta uslijedio je baš spektakl u režiji bijelo-plavih. Zabili su Osječani još tri pogotka i došli do visoke pobjede. Čim su samo malo "pustili loptu", obrana Intera se raspala. Prvo je Janža ubilježio drugu asistenciju, a Marić drugi pogodak za 4:0, a ubrzo nakon toga u strijelce se upisao i Josip Špoljarić na drugu asistenciju Grgića, a to furiozno finale susreta zaključio je Mirko Marić svojim prvim "hat-trickom" u dresu Osijeka za konačnih 6:0. U toj završnoj jurnjavi mogao je zabiti i Inter, ali je Ajayi upisao nevjerojatan promašaj u 90. minuti kada je sa samo dva metra uspio poslati loptu pokraj vrata. Lijep je to bio rastanak nogometaša Osijeka s navijačima ove jeseni, a pobjedu su proslavili zajedno na zgodan način - međusobnim grudanjem nakon završetka susreta.
Dalibor Keler
Rezultati by SofaScore
OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme: hladno. Teren: dobar. Gledatelja: 670. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) - 6,5. Strijelci: 1:0 Marić (13), 2:0 Hajradinović (34 - 11m), 3:0 Henty (45), 4:0 Marić (81), 5:0 Špoljarić (83), 6:0 Marić (90). Žuti kartoni: Lončar, Pilj, Špoljarić (Osijek), Čeliković (Inter Zaprešić). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: MIRKO MARIĆ (OSIJEK)

OSIJEK

6 (3)

Malenica 7, Grgić 7,5, Škorić 7, Lončar 7, Janža 7,5, Pušić 7, Bočkaj 6 (od 45. Pilj 6), Hajradinović 7, Henty 6,5 (od 68. Lopa 6), Boban 6,5 (od 75. Špoljarić 6,5), Marić 9.

INTER ZAPREŠIĆ

0

Kelava 5, Bosec 5, Prenga 5, Valentić 5, Čeliković 5,5 (od 78. Haramustek -), Muhar 5, Brezovec 5,5, Postonjski 5,5 (od 84. Zulim -), Vukčević 5,5,Vuk 5 (od 46. Ajayi 5,5), Andrić 5,5.
Zoran Zekić

trener NK-a Osijek

- Prvo moram zahvaliti ljudima koji su očistili teren. Momčad je od njih preuzela energiju. Bilo je svega u toj utakmici, mogli smo zabiti i poneki gol više, a imali smo i problema, ali drugi smo, najefikasniji u ligi, pa to mora biti razlog za zadovoljstvo.
Samir Toplak

trener NK-a Inter Zaprešić

- Možemo se samo “pokriti ušima” nakon ovakvog rezultata. Radili smo velike propuste u obrani i Osijeku poklonili puno toga. Drugi pogodak bio je ključan. Dotad smo bar prema naprijed izgledali dobro, ali iluzorno je o tome pričati nakon što smo primili šest pogodaka.
1:0
Pušić je poslužio Grgića na desnoj strani koji se ubacio iza obrane gostiju i onda povratnom loptom pronašao Marića koji lako pogađa mrežu
2:0
Čeliković je rukama držao pa suršio Marića ispred vrata te je dosuđen kazneni udarac koji je realizirao Hajradinović
3:0
Bočkaj je ubacio zdesna, Kelava je zakratko odbio loptu koja je došla do Janže, a on je uposlio Hentyja koji je kroz tri igrača pronašao put do pogotka
4:0
Janža se probio u kazneni prostor i ubacio slijeva, Kelava je ostao kratak, a na drugoj vratnici bio je Marić i zabio svoj drugi pogodak
5:0
Brzu akciju započeo je Hajradinović, nastavio Grgić koji je idealno poslužio Špoljarića koji je pogodio donji desni kut
6:0
Grgić je pokušao pucati, nije dobro zahvatio loptu, ali je sve pozorno pratio Marić i zabio “hat-trick”
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike