Regija
MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...
Objavljeno 17. prosinca, 2018.
KNEŽEVI VINOGRADI

Teško načelnik Općine Kneževi Vinogradi, Vedran Kramarić, može izdvojiti najznačajniju ovogodišnju investiciju na području općine.

- Sve su podjednako važne. Nastojimo ispuniti želje mještana svih mjesta na području Općine Kneževi Vinogradi pa podjednako ulažemo u svako - priča Kramarić. Ipak, prvo je spomenuo završetak rekonstrukcije RC-a Bazeni, investicije koja se protegnula na dvije godine, a posao je završen instaliranjem tobogana dužine 50 metara. Završen je i ustakljeni vrt svečane dvorane Iris. U bazene je uloženo 6 milijuna kuna, a rekordna posjećenost sasvim dovoljno govori o isplativosti investicije. Izdvaja i modernizaciju javne rasvjete na području cijele općine, u što je uloženo 3 milijuna kuna.

- Završena je i Ulica Petefi Šandora, sanarani su divlji deponiji i izgrađeno reciklažno dvorište - nabraja, nastavljajući kako je 16 milijuna kuna uloženo u obnovu državne ceste D212, dionice između Kneževih Vinograda i raskrižja prema Belom Manastiru odnosno Kozarcu.

- Za iduću je godinu ostao kružni tok kod Karanca, za čiju je izgradnju dozvola stigla. Zbog zauzetosti Osijek-Koteksa, dogovoreno je da se pričeka proljeće iduće godine - objašnjava, dodajući kako će nagodinu početi izgradnja nerazvrstane ceste prema silosima, vrijedne približno 6 milijuna kuna osiguranih kroz mjeru 7.2. Trebali bi početi i radovi na 3. fazi županijske ceste Kamenac - Popovac. Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, što je bio uvjet za uvrštavanje ceste u županijski proračun. Zanimljivo je kako je, nakon 50 godina, Kamenac dobio pločnike, uz koje se sadi drvored. Zmajevčani će pak brzo dobiti moderan Dom kulture. Radi se, dodaje Kramarić, i u Karancu, gdje je obnovljen Lovački dom, izgrađene staze na reformatskom groblju te rasvjeta na igralištu, gdje će biti obnovljen i sanitarni čvor. Za Karanac je najznačajnija buduća investicija izgradnja kanalizacije, koja počinje sljedeće godine. Razmišljaju općinski čelnici i o najmlađima pa će nagodinu u sklopu vrtića biti izgrađene jaslice i multifunkcionalno igralište rukometnih dimenzija s četveroslojnom gumenom podlogom i reflektorima. Namijenjeno će biti polaznicima vrtića, ali i rekreativcima.

- Investicija će sigurno biti još. Trenutačno organiziramo zborove mještana diljem općine kako bi na terenu saznali informacije o potrebama - podvlači Kramarić. I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura